– En periode spilte jeg hele tiden

Curtis Jones lærte mye i løpet av forrige sesong, da det tidvis ble overraskende mye spilletid.

6. aug 2021 kl 22.37Jens Bessesen

– Det var stort. Jeg hadde en god rekke med kamper. En periode spilte jeg hele tiden - fra Premier League til Champions League og tilbake til Premier League igjen. Det var en flott erfaring å få med seg, og det førte til at jeg tok nye steg, sier Curtis Jones til liverpoolfc.com.

Den unge scouseren fikk på mange måter sitt gjennombrudd på Liverpools førstelag forrige sesong. Totalt ble det 24 ligakamper og fem opptredener i Champions League. 

Tar mer ansvar

Jones har gått fra å være en unggutt som kun har fokus på å angripe til å bli en mer komplett midtbanespiller, noe supporterne fikk se i løpet av forrige sesong. Han brukte mye tid på å forbedre seg defensivt, og i intervjuet med liverpoolfc.com sier Jones at han lærte mye av å spille side om side med blant andre Jordan Henderson i store kamper.

– I dagene på akademiet var jeg bare opptatt av å angripe, men ting endrer seg. Man tenker fremdeles på mål og assists og å være i øyeblikkene som avgjør kamper. Men nå handler det også om det defensive, og jeg synes det går bra der også, sier Jones.

Vil kjempe om trofeer

Denne sesongen bør det være gode muligheter for mer spilletid. Så langt har ikke Liverpool hentet en erstatter for Gini Wijnaldum. Det kan tyde på at Jürgen Klopp og hans team har tro på at 20 år gamle Jones kan ta enda et steg i riktig retning. 

Sesongoppkjøringen har så langt vært vellykket. 

– Hardt, men bra. Jeg vet hva denne sesongen vil kreve av meg og hva laget, trenerapparatet og supporterne trenger. Jeg er forberedt, sier Jones. 

Etter en sesong der det gikk opp og ned for laget, håper Jones nå å kjempe helt i toppen igjen. 

– Alle er fokusert på å komme tilbake i toppen og vinne trofeer igjen, sier han.