– Jeg elsker å jobbe med disse spillerne

Jürgen Klopp bryr seg ikke om hva andre lag foretar seg på overgangsmarkedet. Selv er han fornøyd.

14. aug 2021 kl 08.40Jens Bessesen

Jürgen Klopp fikk tilsynelatende nok av de stadige spørsmålene om overganger på fredagens pressekonferanse i forkant av sesongstarten borte mot Norwich. Han serverte en lang tirade til journalistene om hvorfor ikke Liverpool er like aktive som sine rivaler på overgangsmarkedet. 

Mens Manchester City har hentet Jack Grealish for 100 millioner pund og jakter Harry Kane for enda større summer, har Chelsea brukt nærmere 100 millioner på Romelu Lukaku, mens Manchester United har svidd av nærmere 120 millioner pund for Jadon Sancho og Raphael Varane.

Liverpool har på sin side hentet inn én spiller i sommer, nemlig Ibrahima Konate fra RB Leipzig for 36 millioner pund.

Tenker ikke på andre

I stedet for å ergre seg over at andre klubber tilsynelatende har mer å rutte med, velger Klopp å fokusere på det positive.

– Jeg kan ikke sitte her og si at vi burde signert han eller han. Det er ikke sånn jeg er. Min jobb er å jobbe med det vi har, og jeg elsker å jobbe med disse spillerne. Jeg elsker hvert sekund, sier Klopp ifølge The Guardian.

– Vi er et lag som har vært gjennom opp- og nedturer sammen allerede. Jeg ville foretrukket om det kom en ny opptur denne sesongen. La oss gi det et forsøk, og ikke tenke så mye på hva andre lag driver med, sier han.

Samtidig kom Liverpool-manageren med en innrømmelse av at han ikke helt forstår hvordan rivalene kan bruke så mye penger som de gjør.

– Det finnes forskjellige måter å gjøre ting på i fotball, og det er ikke kritikk i det hele tatt. Jeg forstår ikke helt hvordan det er mulig, men det ser ut til å være det for dem. Jeg vet at det ikke er det for oss, sier han.

Holder sammen av de riktige grunnene

Klopp mener Liverpool har en spillertropp som skal være mer enn konkurransedyktig denne sesongen.

– Hvis vi kan komme med den fulle Liverpool-pakken på de ulike arenaene, er vi ikke så lette å spille mot, sier han.

– Hvis vi vinner kamper, men noen likevel ikke er fornøyd fordi de har kjent til målscoreren i fem år og foretrekker at en ny spiller skal score, kan jeg ikke gjøre så mye med det, sier han.

Klopp sier spillerstallen holder sammen fordi mange av spillerne er inne i sin beste alder og at de sammen har stor tro på at de kan lykkes. 

– Vi holder denne troppen sammen av de riktige grunnene. Vi prøver alltid å forbedre den, men ikke på samme spektakulære måte som våre motstandere. Beklager for det, sier Klopp.

Sesongen starter med bortekamp mot Norwich lørdag klokken 18.30. Alt om kampen får du på liverpool.no.