Klopps grunner til optimisme

Jürgen Klopp har forståelse for at noen vil se Liverpool kjøpe flere spillere, men selv er han ikke opptatt av det.

24. aug 2021 kl 14.08Jens Bessesen

Nok en gang har Jürgen Klopp fått spørsmål om overgangsmarkedet - og Liverpools manglende aktivitet på kjøpsfronten etter at Ibrahima Konate ble sikret tidlig i vinduet. 

Ifølge Goal sier Klopp at han har forståelse for at folk er opptatt av overganger.

– Det er så mye snakk om overganger og rekruttering i fotball, og spesielt i Premier League. Det virker kanskje ikke alltid sånn når jeg snakker til media, men jeg har forståelse for det. Jeg er også en fotballsupporter og kan selv bli interessert i saker om hvem som skal signere en viss spiller, sier Klopp. 

– Men jeg har ikke samme «kløe» når det kommer til oss, sier han.

Ingen kritikk

Som en av verden største klubber vil Liverpool alltid bli trukket inn i spekulasjonene når store stjerner skal skifte klubb. Denne sommeren har det versert mange rykter, om spillere som Florian Neuhaus, Saul Niguez og Kylian Mbappé. 

Klopp lar seg sjelden rive med.

– Men jeg vil på ingen måte kritisere noen - enten det er supportere, eksperter, journalister, spillere eller trenere - for å bli lokket inn i overgangshysteriet, sier han.

– Men som manager for dette laget og en leder i fotballklubben må jeg alltid se ting fra rett perspektiv, sier tyskeren.

Med en uke igjen av overgangsvinduet gir Liverpool-manageren signaler om at det neppe kommer til å bli mye aktivitet fremover. I stedet er han opptatt av å trekke frem mange grunner til optimisme.

Positiv

Klopp er mer enn fornøyd nok med spillerstallen han i dag har til rådighet.

– Vi har eksepsjonelle spillere, og de aller fleste er her på langtidskontrakter, sier Klopp.

Han trekker også frem overgangene Liverpool har gjort de to siste somrene, og mener det har vært meget gode handler av klubben. I tillegg trekker han frem miljøet i og rundt Liverpool FC.

– Vi har et elitemiljø og en hjemmebane der alle kan være misunnelige på atmosfæren, sier han.

– Vi har så mange grunner til å være optimister og mye å glede oss over. Garanterer det suksess? Selvfølgelig ikke! Dette er fotball, sier han.

Klopp mener det er spesielt vanskelig å lykkes i Premier League, som han mener er den mest konkurransedyktige ligaen i verden.

– Andre lag er så sterke, men det har de alltid vært. Å vinne i England er så vanskelig, men det har det alltid vært. Det er derfor vår klubbs historie er så spesiell, sier Klopp.

Liverpool har startet 2021/22-sesongen perfekt og står med seks poeng og 5-0 i målforskjell etter de to første kampene. Lørdag kommer Chelsea på besøk til Anfield.

Hvis det skal skje noe på overgangsmarkedet, virker det først og fremst som det skal være salg, før eventuelle kjøp blir aktuelt. Vi har sett nærmere på situasjonen i denne saken.