Hillsborough-tragedien har krevd sitt 97. offer:Endrer navn på Anfield-område og bytter fra 96 til 97 på draktene

«96 Avenue» har nå skiftet navn til «97 Avenue», til minne om Andrew Devine.

19. aug 2021 kl 11.48Arild Skjæveland

I slutten av juli kom de triste nyhetene om at Hillsborough-tragedien hadde krevd sitt 97. offer, da 55 år gamle Andrew Devine gikk bort.

Devine led forferdelige skader etter Hillsborough. Brystet hans ble knust og hjernen var uten okysgen. Det var ikke forventet at han skulle overleve den dagen i 1989.

Trenere og spillere hadde en markering på AXA Training Centre, og avholdt ett minutts stillhet for å hedre hans minne.

– Vi hørte at Andrew var på sykehus forrige uke, og alle håpet at han skulle klare seg, men slik gikk det ikke. Det er et trist øyeblikk for alle som har Liverpool i hjertene sine, og for mange andre, sa Klopp.

– Vi har mistet en utrolig person, en som viste oss hva det betyr å kjempe og som nektet å gi opp selv om det var forventet at han ikke kunne kjempe mer. Jeg kjente ikke Andrew godt, men jeg møtte ham da han besøkte Melwood og alle fikk delt litt tid med ham. Han hadde hjelperne med ham og det var tydelig at de var fantastiske folk som gjorde så mye for ham. Vi er veldig triste etter nyhetene. Vi føler med Andrew, hans nydelige familie og hele Liverpool-familien for at et nytt liv har blitt avkortet på grunn av Hillsborough. Alle sammen er i mine tanker og bønner, sa han videre

97 Avenue

Siden nye Main Stand sto klar i 2016, har området bak den nye tribunen fått navnet «96 Avenue». Radio City melder at området offisielt har skiftet navn torsdag formiddag.

Det er nytt skilt på plass, og det heter nå «97 Avenue», til minne om Devine og de 96 som mistet livet på Hillsborough.

Liverpool FC opplyser også at draktene fra neste år skal få det nye «97»-emblemet der det i dag er «96».