Premier League-klubbene er samstemte:Nekter å frigi sine spillere til landskamper i rødlistede land

Premier League-klubbene er ute med en pressemelding som gjelder landskampene i september.

24. aug 2021 kl 20.19Einar Kvande

Premier League-klubbene har i dag enstemmig bestemt seg for å ikke frigi sine spillere til landskamper i rødlistede land i september, melder Premier League på sine offisielle nettsider.

Klubbenes avgjørelse får også støtte hos Premier League. Avgjørelsen vil berøre nesten 60 spillere fra 19 Premier League-klubber som skulle ha reist til 26 rødlistede-land i forbindelse med landskampene i september.

Vedtaket kommer i kjølvannet av at FIFA ikke forlenger det midlertidige unntaket som sa at klubber kan holde igjen spillere som må i karantene ved hjemkomst fra landskamper.

Premier League-klubbene har diskutert problemstillingen både med fotballforbundet og den britiske regjeringen, for å finne en løsning, men har ikke fått noen unntak fra koronareglementet på grunn av hensynet til folks helse.

10 dager i karantene vil ødelegge for mye

Klubbene har konkludert med at dersom deres spillere settes i karantene vil det påvirke både deres form og velvære, og de vil også måtte stå over to Premier League-runder, samt en runde med europacupkamper og tredje runde i ligacupen. 

Da er det beregnet 10 dager med hotellkarantene når spillerne kommer tilbake til England, men det er ikke tatt hensyn til ekstra dager for å komme i kampform igjen.

– Premier League-klubbene har alltids støttet sine spilleres ønske om å representere sitt land. Men nå har klubbene motvillig, men rettmessig, kommet til den konklusjon at det er helt urimelig at de må frigi spillere under disse nye omstendighetene, uttaler Premier Leagues daglige leder Richard Masters.

– Karantenebestemmelsene vil gå ut over spillernes form. Vi forstår utfordringene med å finne ledige datoer i den internasjonale kalenderen, og er fortsatt åpne for mulige løsninger, legger han til.

Dette betyr at Liverpool nå får støtte fra Premier League og de andre klubbene, da de allerede i går gikk ut og nektet Mohamed Salah å reise på landslagssamling i rødlistede Egypt, og spille kamp mot Angola. 

Samme problemstilling gjelder også for Liverpools brasilianske trio Alisson, Fabinho og Roberto Firmino, ettersom Brasil også er rødlistet i Storbritannia.