Robbo forsøker å tenke positivt

Andy Robertson fikk en kraftig vridning i høyre ankel like før pause mot Athletic Bilbao, og venstrebacken er spent på hva undersøkelsene vil vise.

9. aug 2021 kl 09.08Einar Kvande

Etter kampen takket Andy Robertson for støtten, og all omtanken han hadde fått, i en Twitter-melding.

– Jeg er positiv, men la oss se hva morgendagen vil bringe, skriver Liverpool-forsvareren i meldingen.

Det var like før pause at Robertson forsøkte å blokkere et innlegg, men ballen traff ham ytterst på foten, slik at foten ble satt forkjært i bakken, og på TV-bildene så ikke overtråkket særlig pent ut.

– Vi vet ikke hvor alvorlig det er ennå. Det var ganske smertefullt, og derfor ble Andy byttet ut.

– Smerten har avtatt allerede, men han må gjennom en scan for at vi skal få vite mer, sa Jürgen Klopp om venstrebackens skade etter kampslutt.

Kommentarer fra Dr Rajpal Brar gir imidlertid grunn til optimisme.

Han sier at det mest sannsynlig dreier seg om et strukket leddbånd. 

Legen mener det var et godt tegn at Robertson klarte å gå av banen selv. Det tyder på at det ikke er snakk om noe brudd, og dermed blir ikke omfanget av skaden like stort. 

Hvor lenge skotten blir ute avhenger av hvor alvorlig skaden er, noe som vil bli kjent etter at spilleren har vært gjennom en scan mandag.

Dersom Robertson er heldig vil det kun være snakk om 7-10 dager på sidelinjen, ifølge Brar. Er det snakk om en skade av grad 2 vil venstrebacken være ute 2-3 uker, og dersom det er en ankelskade av grad tre vil han være ute 4-6 uker.

En annen lege, Raj Chohan, har ikke like optimistiske anslag for de ulike gradene av ankelskader, noe du kan se i tweeten under.