Vil tilby Liverpools venstreside nye kontrakter. Gode signaler fra Salah-leiren

Liverpool har startet samtaler med Sadio Mané og Andy Robertsons representanter.

19. aug 2021 kl 09.16Arild Skjæveland

Denne sommeren har handlet mer å om å beholde det man har enn å forsterke laget for Liverpool.

Alisson Becker, Fabinho, Trent Alexander-Arnold og Virgil van Dijk har skrevet under på nye kontrakter, og det er ventet at kaptein Jordan Henderson snart vil gjøre det samme, etter et gjennombrudd i forhandlingene tidligere denne uken. Å få Mohamed Salah til å gjøre det samme er en stor prioritet.

Andy Robertson signerte en femårskontrakt med klubben i 2019, og har kontrakt til 30. juni 2024. Likevel er han en av spillerne Liverpool nå ønsker å gi en ny avtale, skriver James Pearce i The Athletic

Vil også forlenge med Mané

Sadio Mané fyller 30 år til våren. Han har under to år igjen av avtalen sin med Liverpool, som går ut 30. juni 2023.

Det er en femårskontrakt han skrev under på i 2018.

Pearce skriver at Liverpool har startet samtaler med representantene hans om en ny avtale.

Produktive samtaler med Salah

En ny kontrakt for toppscorer Mo Salah er hovedprioriteten for Liverpool, men også den vanskeligste å få til fordi han leverer så fantastisk som han har gjort.

Han fyller 30 år neste år, og dette vil trolig bli hans siste «store» avtale. På dagens kontrakt er han på 200 000 pund i uken, pluss bonuser. Det er sannsynlig at Liverpool må bla opp langt mer for at egypteren skal signere, når man ser på hva konkurrerende klubber betaler sine ledende spillere. Kevin de Bruyne i Manchester City skal være på 380 000 pund i uken.

The Athletic siterer klubbkilder på at samtalene så langt har vært «produktive» med Salahs agent – men klubben er uvillig til å endre på lønnsstrukturen som har fungert så bra så langt, der mye er basert på bonuser.