«Fotballen er tilbake – denne gangen på ekte»

Første runde av 2021/22-sesongen er overstått og det lover knakandes godt for de neste ti månedene med fotball.

Høsten er her. Det er fortsatt bare august men de siste par dagene har været snudd på Merseyside. Vinden er tilbake etter noen deilig og varme sommermåneder. Regnet er utrettelig, men dette er man vant med på Englands nordvestkyst. I hjørnet av Irskesjøen.

Høstmørket

Med høsten kommer fotballen. Mørketidens lyspunkt, men det siste halvannet året har det vært lite ved spillet som har vært oppmuntrende.

Tomme tribuner har føltes utmattende. Lyden av støvler mot ball har slått mot plastikkseter, ekkoet en stadig påminnelse om den triste verdenssituasjonen preget av pandemi og død – med England ekstra hardt rammet.

På banen var spillet preget av underlige dommeravgjørelser hjulpet av petimetere i VAR-boksen som har tegnet millimeter-tynne streker for å straffe spillerne hvis de har glemt å klippe nesehårene. For Liverpools del var fjorårssesongen i tillegg en endeløs rekke av skadeproblemer. Til tider føltes det nesten slitsomt å følge med på Anfield-lagets reise, full av omveier og fallgruver.

La oss glemme det. La oss legge livløse stadioner, forsvarstragedier og millimeteravgjørelser igjen i fortiden, for nå er fotballen tilbake. Denne gangen på ekte.

Tidsreisen

Alt ser lysere ut med supportere på tribunen. Jo da, det hvite skylaget virket lyst og ledig på Englands østkyst, men 27 000 supportere fungerte som flombelysning.

En video fra en buss med Liverpool-supportere på vei til Norwich skapte oppstandelse på Twitter. Supporterne sang om en spiller deler av Twitteratet ønsker seg vekk. Alt var med andre ord som i gamledager, og selv om det er deler av gamledager som kan bli igjen i gamledager, så har gamledager vært så etterlengtet at gamledager er velkommen tilbake – på godt og vondt.

Apropos gamledager. 3-0 med mål fra Jota, Firmino og Salah og vi kunne endelig prate om spissene igjen – ikke forsvarskrisen. Joda, Andy Robertson skadet seg og vil følge de første rundene fra sidelinjen, men Kostas Tsimikas har hatt en god pre-season og den greske scouseren var mer enn klar nok til å ta steget opp og kunne starte sin første ligakamp for de røde lørdag.

ET HERLIG SYN: De tilreisende Liverpool-supporterne kunne juble høyest på Carrow Road. Det var et etterlengtet syn å se fulle tribuner igjen.

ET HERLIG SYN: De tilreisende Liverpool-supporterne kunne juble høyest på Carrow Road. Det var et etterlengtet syn å se fulle tribuner igjen.

På WhatsApp pratet vi om vikaren på venstrebacken sin opptreden – ikke videodømmingen. For en befrielse. For en tidsreise! Det var som om 2018/2019 gjenoppsto på så mange måter – den siste sesongen før VAR ble introdusert og tok over den store diskusjonen etter nesten hver eneste kamp.

For hvis de engelske dommerne fortsetter å bruke VAR på denne måten, har i hvert fall ikke undertegnede (som har vært en stor motstander av systemet) så mye å utsi på det. Før sesongen ble sparket i gang, lovet dommerne endringer. Her kan du lese mer om hvilke grep som har blitt tatt.

Her kommer solskinnet

Det ble en reprise av åpningskampen i 2019/20 hvor Norwich gjestet Anfield og Liverpool vant 4-1. Salah scoret da, Salah scoret på lørdag, Salah har scoret i hver eneste åpningskamp siden han kom til Liverpool i 2017. Han er en av tidenes beste og jeg nyter hvert mål, hvert minutt, hvert sekund han spiller i den røde trøya.

TRE: Salah kunne feire 3-0-målet foran de tilreisende Liverpool-supporterne.

TRE: Salah kunne feire 3-0-målet foran de tilreisende Liverpool-supporterne.

Etter åpningshelgen er jeg så høy på fotball, på gamledager, på lyset, at jeg ser for meg en full reprise av 2019/20. Vi vet alle hvordan det endte.

Nå gleder jeg meg vanvittig mye til lørdagens kamp mot Burnley, til å være på et fullsatt Anfield for første gang siden Atletico Madrid-kampen i mars 2020. Til en vitamin D-innsprøytning fra Liverpool, Klopp og the Kop.

Her kommer solskinnet.