Alexander-Arnold er ikke fornøyd med sine prestasjoner for England - i kveld får han trolig starte i en midtbanerolle

Liverpool-backen er sin egen største kritiker, og mener han må levere bedre defensive prestasjoner etter det han selv kaller middelmådige kamper for England.

5. sep 2021 kl 09.52Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold har spilt 13 landskamper for England. Selv sliter han med å forklare hvorfor han ikke har klart å nå det samme nivået for landslaget som han har med klubblageet. Høyrebacken karakteriserer sine egne prestasjoner med landslaget som middelmådige. 

Det er faktisk bare en landskamp han er fornøyd med, og det var playoff om tredjeplassen i Nations League mot Sveits for to år siden. 

– Jeg syntes jeg spilte veldig bra i den kampen, uttaler Alexander-Arnold til Telegraph.

– Etter den kampen har ikke mine prestasjoner for landslaget vært like gode. Jeg har levert middelmådig spill ut fra min egen standard, og det må jeg forbedre, innrømmer scouseren.

Vraket i mars

Alexander-Arnold ble vraket fra landslaget av landslagssjef Gareth Southgate til VM-kvalifiseringskampene i mars, og kom med i den engelske EM-troppen i ellevte time. Men så ble han skadet i privatlandskampen mot Østerrike like før EM. Kampen mot Andorra i kveld blir hans første landskamp etter skaden.

Telegraph skriver at Liverpool-forsvareren vil starte mot Andorria, men det vil sannsynligvis bli i en midtbanerolle.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har prestert like godt på landslaget som på klubblaget. Med færre kamper blir det færre muligheter. Det er hard konkurranse om plassene på landslaget. I klubben min er jeg fast inventar på laget, og spiller de fleste kampene. Jeg har rett og slett ikke funnet formen og funnet nivået jeg bør spille på når jeg har spilt for landslaget. Jeg har ikke funnet det nivået jeg krever av meg selv til daglig. Jeg har ikke klart å nå det nivået, erkjenner Alexander-Arnold.

SPILLER HVOR SOM HELST: Trent Alexander-Arnold har ikke spilt på midtbanen for klubblaget, men tror han skal håndtere en slik rolle på landslaget.

SPILLER HVOR SOM HELST: Trent Alexander-Arnold har ikke spilt på midtbanen for klubblaget, men tror han skal håndtere en slik rolle på landslaget.

Scouserens spill passer Jürgen Klopps taktikk som hånd i hanske. En sideback som er en av lagets mest kreative spillere, og en nøkkelspiller i angrep. Alexander-Arnold passer inn i Liverpool, men passer han inn i Southgates måte å legge opp spillet på?

– Det er vanskelig å si, egentlig. Med England spiller vi et annet system, med andre spillere. Det er ingen unnskyldning, men det er vanskelig å finne ut av det. Det er vanskeligere å finne rytmen når du ikke spiller i et lag med de samme spillerne hele tiden. Dette er vanskelig for alle. Etter at jeg kom inn på landslaget føler jeg at jeg ikke har vært den beste versjonen av meg selv. Jeg har ikke levert på et slikt nivå som jeg gjør for klubben min, og jeg forventer mer av meg selv når jeg spiller for England. Forhåpentligvis får jeg sjansen til å vise meg frem den kommende uken, og så håper jeg at jeg tar vare på den sjansen, sier han selv om den saken.

Har ambisjoner om å bli landslagskaptein

Alexander-Arnold har tross i motgangen på landslaget fortsatt ambisjoner om å bli landslagets kaptein en vakker dag.

– Jeg ønsker å vinne trofeer med England. Jeg ønsker å bli fast inventar på landslaget. Jeg ønsker å lede landslaget som kaptein. Jeg tror alt dette er oppnåelige mål for meg.

Nå venter altså en midtbanerolle mot Andorra i kveld. Scouseren sier han er villig til å spille hvor som helst for England.

– Jeg er høyreback. Jeg har spilt i den rollen hele min karriere, og har egentlig ikke spilt i så mange andre posisjoner. Det er vanskelig å si hvordan det vil gå, for i tøffe kamper i Premier League har jeg ikke vært benyttet på midtbanen. Men jeg skal klare å håndtere det.

– Jeg forsøker bare å spille fotball. Jeg forsøker å hjelpe laget så mye som jeg kan. Jeg forsøker å bli med fremover på banen, og påvirke kampen, skape sjanser og gjøre det vanskelig for motstanderen. Om jeg spiller ute på flanken eller mer sentralt i banen, spiller ingen rolle. Jeg ønsker å gjøre det vanskelig for motstanderen, og bryte dem ned. Det er bare to menneskers meninger som kan endre måten jeg spiller på, og det er de to managerne jeg spiller for. Det er de som tar avgjørelsene.