Alle problemene mellom Liverpool og Brasil er ikke løst:Brasilianerne vil trolig miste en ligakamp etter neste landslagspause

Det er bare tre uker til ny landslagspause.

11. sep 2021 kl 13.32Arild Skjæveland

Etter midnatt natt til lørdag kom de gode nyhetene om at Brasil trakk kravet sitt om at de brasilianske landslagsspillerne skulle utestenges fra den kommende Premier League-runden.

FIFA bekreftet avgjørelsen i en pressemelding lørdag formiddag. 

Det betyr at Fabinho og Alisson Becker likevel får spille mot Leeds United – selv om de ikke reiste til hjemlandet for å spille i VM-kvalifiseringskampene.

Allerede førstkommende fredag skal Tite ta ut sin nye landslagstropp, for landskampene tidlig i oktober. Der må en forvente at Alisson, Fabinho og Roberto Firmino tas med, for bortekampene mot Venezuela og Colombia, samt hjemmekampen mot Uruguay.

Igjen har fotballforbundet valgt å sette opp kampen på det senest mulige tidspunktet i landslagspausen – torsdag 14. oktober. Mangelen på dialog og forståelse mellom klubb og landslag er noe som frustrerer Jürgen Klopp voldsomt, og det ga han uttrykk for på fredagens pressekonferanse.

– Det er ingen annen sport i verden som har en så nådeløs kalender. Ingen hører noen gang etter. Ingen tenkte på spillerne da CONMEBOL bestemte at den siste kampen av tre landskamper skulle være fredag morgen, kl. 01.30 vår tid. De bryr seg bare ikke, tordnet Klopp på pressekonferansen.

Vil trolig miste Watford-kampen

Når kampen spilles så sent som torsdag, er kampen ferdigspilt under 48 timer før Liverpool skal møte Watford på Vicarage Road 16. oktober. Den kampen kan fortsatt flyttes – men det synliggjør problemet med klubb- og landslag.

Selv om FIFA og de britiske myndighetene skulle komme til enighet om å la landslagsspillere slippe karantenekrav etter landslagssamling, vil Liverpools tre brasilianere miste den kampen dersom de er igjen for møtet med Uruguay. Brasil har vunnet åtte av åtte kamper i VM-kvalifiseringen så langt, og ingen av de tre røde regnes som faste i startoppstillingen til Tite lenger.

– Det må komme et punkt der forbundene kommer sammen og tenker på spillet, og ikke bare seg selv. Men jeg er allerede 54 år gammel, og er ikke sikker på at jeg lever når det skjer, sa Klopp.

Tidligere Premier League-yndlig var sentral

Den tidligere Middlesborugh-spilleren Juninho skal være bindeleddet mellom spillerne og fotballforbundet, da de kom frem til en løsning på utestengelsen denne uken. Den tidligere Premier League-profilen har nå en rolle som fotballdirektør for det brasilianske fotballforbundet.

SENTRAL: Juninho skal ha vært sentral da partene fant en løsning.

SENTRAL: Juninho skal ha vært sentral da partene fant en løsning.

Ifølge Goal.com deler Juninho Klopp sin bekymring over kampoppsettet, og skal ha jobbet hardt for å finne en løsning som gjorde at spillerne fikk spille for klubblagene sine denne helgen. 

Han skal ha vært i kontakt med både Alisson og Fabinho, og vist forståelse for at dette problemet vil dukke opp igjen dersom det ikke kommer på plass en langsiktig løsning. Det skal ikke være dårlig stemning mellom Liverpool og det brasilianske fotballforbundet, og det er forståelse for at Liverpool ikke holdt igjen spillerne for å gjøre seg vanskelige. Dette kan ikke sammenlignes med å be en spiller trekke seg fra en privatlandskamp på grunn av en beleilig hamstringskade.