Unggutten var det store temaet for de involverte etter kampenElliott er på sykehus med en veldig alvorlig ankelskade

Spillere og managere har snakket med media etter kampen på Elland Road.

12. sep 2021 kl 20.10Arild Skjæveland

Nesten en time var spilt, og Jordan Henderson sto klar til å komme inn, da Harvey Elliott ble taklet av Pascal Struijk i søndagens kamp.

Ankelen hans så ut til å bli låst mellom belgierens lår og gresset, og kom i en helt unaturlig stilling. Jürgen Klopp bekreftet på pressekonferansen etter kampen at det er en alvorlig ankelskade.

– Det er en stygg skade. Det er ankelen. Jeg har hørt at det var en dislokasjon. Vi kunne sette den tilbake, og nå er han på sykehuset, sa Klopp til pressen.

Om det betyr at han slipper videre operasjon og har vært heldig er foreløpig uklart. Vi kommer til å få mer informasjon i de kommende dagene.

– Jeg så situasjonen, og så umiddelbart hva som skjedde. Vi var sjokkerte.

Han ville ikke snakke om dommeren.

– Jeg tror ikke dette er riktig tid for å snakke om slikt, svarte Klopp kort.

Han kommenterte det også videre senere i seansen. Elliott postet et bilde på Instagram før kampen var ferdigspilt.

– En av de få Instagram-postene som er gode nyheter. Vi så det alle sammen, at ankelen ikke var på riktig sted. Det var veldig viktig at det gikk fort, men det er ikke så mye å si om det. Det er en alvorlig skade, og nå skal vi bare vente på skann og videre undersøkelser.

Liverpool kjørte over Leeds i selve kampen, og vant 3-0 i en kamp der de kunne ha scoret tosifret antall mål – men etter kampen var det Elliott som var hovedfokuset til de involverte.

– Jeg håper at Elliott vil komme tilbake og bli frisk. For meg er det dommeren som må bestemme om det er et rødt kort. Han har nok ressurser tilgjengelig til å ta en avgjørelse. Jeg vet ikke hvorfor han ikke bestemte seg for det umiddelbart, men jeg liker aldri å stille spørsmål ved dommernes avgjørelser, sa Bielsa etter kampen ifølge Paul Gorst i Liverpool Echo

Elliott får også lykkeønskninger fra Marcus Rashford i Manchester United, som så kampen på TV.

Tema hos medspillerne

Virgil van Dijk snakket også først om sin 18 år gamle lagkamerat før han ville snakke om kampen.

– Først og fremst er tankene og bønnene våre med Harvey. Forhåpentligvis kan han bli frisk igjen raskt, og være i så god stand som mulig. Vi vet ikke diagnosen ennå, men det så ikke bra ut, sa søndagens kaptein til Sky Sports.

Trent Alexander-Arnold var inne på det samme i intervju med Øyvind Alsaker i TV 2.

– Jeg vet ikke ennå, og det er veldig tidlig. Vi må vente og få mer informasjon i morgen når han har vært på skann og vi har funnet ut hva som har skjedd, sa høyrebacken.

– Når noen går ned på den måten er det aldri noe bra. Det er veldig trist for ham, for han har startet sesongen så bra og vært en av våre beste spillere. Han har vist talentet sitt for verden, og forhåpentligvis kan han komme tilbake så snart som mulig.

18-åringen får også lykkeønskninger fra Blackburn, der han var på utlån forrige sesong.