Bestemte seg for nytt utlån etter samtale med van Dijk

Sepp van den Berg er tilbake i Preston, og gjør sakene sine bra.

7. sep 2021 kl 15.37Arild Skjæveland

Tirsdag kan Sepp van den Berg få sin debut for det nederlandske U21-landslaget, som møter Moldova U21 kl. 18.45.

Forsvarsspilleren er fortsatt kun 19 år gammel, og kom til Liverpool som 17-åring i 2019.

I andre halvdel av forrige sesong var han lånt ut til Preston North End, som Liverpool hadde kjøpt Ben Davies fra. Unggutten gjorde sakene sine bra, og er tilbake på Deepdale denne sesongen.

Så langt har han spilt sju kamper, i det som er en noe uvant posisjon som høyre vingback. Han har scoret to mål på de sju kampene – i tillegg til et veldig uheldig selvmål.

– De var fornøyd den sesongen, og forhåpentligvis vil de være enda mer fornøyd etter i år. Planen min var faktisk å delta i sesongoppkjøringen med Liverpools førstelag, men jeg tenkte at det kanskje var best å bli lånt ut i et år til, forteller han i et intervju med Nos i hjemlandet

– Jeg la tidlig merke til hvor store steg du kan ta på seks måneder med Championship-fotball, så jeg tenkte at dersom jeg spiller her i et år til, har jeg en skikkelig sjanse i Liverpool, forteller han.

Samtale med van Dijk

Den tidligere PEC Zwolle-spilleren forteller at det var etter en samtale med Virgil van Dijk at han bestemte seg for å ta en ny sesong i Championship.

– Van Dijk og jeg snakket en stund. Han spurte meg om hvordan jeg syntes det gikk i Preston, og fortalte meg at han mente det var et godt valg. Det å få spilletid er så viktig, forteller van den Berg.

– Hvem vet? Kanskje jeg spiller ved siden av ham neste sesong? Du må alltid fortsette å drømme, sier 19-åringen videre.

KAN DEBUTERE: Sepp van den Berg kan få sin debut for Nederland U21 i kveld.

KAN DEBUTERE: Sepp van den Berg kan få sin debut for Nederland U21 i kveld.

Van den Berg mener selv han har utviklet seg mye etter overgangen fra nederlandsk fotball. Spesielt fysisk.

– Dersom jeg ser på bildene fra to år tilbake, så var jeg veldig liten og tynn. Jeg var fortsatt 17, og bodde sammen med foreldrene mine. Min mor gjorde alt for meg på den tiden, sier han.

Spillestilen i Championship er noe han ikke hadde vært borti tidligere.

– Det er slåssing, kjemping, hurtig tempo, opp og ned, og veldig fysisk krevende. Det er akkurat de områdene jeg har størst behov for forbedring. Du lærer å spille fotball i Nederland, men å kjempe er noe jeg virkelig lærer nå, sier han.

Prestons neste kamp er borte mot Bristol City på lørdag kl. 16.00.