Klopp krevde videobevis for å forsikre seg om at van Dijk ikke var skadet

Jürgen Klopp har kommet med en skadeoppdatering før helgens kamp mot Leeds.

9. sep 2021 kl 17.55Jens Bessesen

Overfor Liverpoolfc.com bekrefter Jürgen Klopp det alle vil høre - Virgil van Dijk er klar til dyst mot Leeds på søndag. Stopperkjempen haltet av banen etter å ha blitt taklet på overtid i tirsdagens kamp mot Tyrkia, men han sa til nederlandsk tv etter kampen at han var ok.

Det var ikke bevis nok for Klopp, som avslører at han sendte melding rett etter kampen. 

– Det var selvfølgelig et skummelt øyeblikk. Jeg sendte ham en melding etter kampen og spurte om han var ok. Han svarte ja, men jeg ba om en video som viste at han ikke lenger haltet, sier Klopp. 

– Så han ringte meg fra bussen og sa at han var ok. Så det var skummel, men bortsett fra det er alle våre landslagsspillere ok, sier han.

Elliott er klar - Firmino er ute

Harvey Elliott måtte avbryte sin samling med U21-landslaget på grunn av en skade, men Klopp avslører at unggutten allerede er kvitt den lille skaden.

Takumi Minamino måtte også forlate landslagssamlingen, og japaneren blir trolig ikke klar til Leeds-kampen. Det gjør heller ikke Roberto Firmino, som pådro seg en hamstringskade mot Chelsea.

James Milner har ikke vært med siden serieåpningen mot Norwich, og det spørs om han blir klar til søndagens kamp mot sin tidligere klubb.

–Vi får se. Han må først være med på lagtrening. Vi må se hva han kan få til i dag. Han kommer til å være nærmere, sier Klopp. 

Keita er tilbake

Manageren kan også fortelle at Naby Keita er tilbake på Merseyside etter det dramatiske landslagsoppholdet i Guinea der han havnet midt i et statskupp.

– Naby er ok. Han var ikke på treningsanlegget i går, men han var tilbake i Liverpool. Jeg vil ha en prat med ham i dag, men ut fra våre samtaler og chatter virker han å være ok, sier Klopp.