Nabil Fekir minnes med gru det som skjedde da Liverpool-overgangen gikk i vasken

Franskmannen skylder på agenten.

3. sep 2021 kl 20.59Einar Kvande

Nabil Fekir har gitt et intervju til The Times, der han prater om Liverpool-overgangen som gikk i vasken i 2018. Fekir dominerte overskriftene, og var på vei til Liverpool i en overgang verdt hele 53 millioner pund.

De røde hadde allerede sikret seg Fabinho fra Monaco, og Naby Keita hadde kommet fra RB Leipzig. Fekir var nestemann på Liverpools liste, men alt gikk ikke etter planen.

Overgangen var så godt som i boks, men Liverpool trakk seg fra avtalen i ellevte time, og det ble spekulert i det vide og brede hva som var årsaken til dette.

Problem med agenten

Enkelte medier rapporterte at Fekir ikke hadde bestått den medisinske testen, men nå, tre år senere, hevder spilleren fortsatt at det ikke var noe galt med kneet hans. 

– Det var et tungt øyeblikk. Jeg leste mange ting som ikke var sant. Det ble hevdet at det var kneet mitt som stoppet overgangen til Liverpool, men det var ikke sant, sier 28-åringen til The Times.

– Jeg tok den medisinske testen ved Clairfontaine, og alt var fint. 

– Jeg hadde imidlertid et problem med min agent. Min rådgiver. Det var agentens skyld at avtalen gikk i vasken. Selvsagt ble jeg skuffet over at jeg ikke fikk spille for Liverpool. Jeg var veldig skuffet, for Liverpool er en stor klubb.

– Jeg møtte manager Jürgen Klopp, og alt gikk bra. Etter at jeg møtte ham ønsket jeg bare enda mer å skrive under for Liverpool. Han er en god person. Det var veldig vanskelig å akseptere det som skjedde, da jeg virkelig ønsket å spille for Liverpool. Jeg tok det som skjedde veldig tungt.

En annen agent blandet seg inn

Fekirs tidligere agent, Jean-Pierre Bernes, har i ettertid hevdet at det var en kombinasjon av kneet og en annen agent som blandet seg inn, som veltet avtalen.

– Kneet var bare en unnskyldning han fant på, hevder hovedpersonen selv.

Fekir fortsatte å spille for Lyon i 2018/19, men fikk så sin overgang til utlandet året etterpå. Den offensive midtbanespilleren sluttet seg til Real Betis for 17,7 milllioner pund i 2019. En betydelig lavere summ enn de 53 millioner pund som Liverpool sto klare til å betale ett år tidligere.

Liverpool hentet isteden inn Alisson Becker og Xherdan Shaqiri, i tillegg til Fabinho og Keita, den sommeren. Ett år senere vant de røde Champions League med disse spillerne på laget.