Alexander-Arnold og Alisson er klare igjen

Vi får ikke se Thiago Alcantara og Divock Origi mot Arsenal.

Onsdag holdt Jürgen Klopp sin pressekonferanse før kampen mot Arsenal. Det har ikke blitt meldt om nye covidsmittede i klubben, og det gjør at Liverpool-manageren har en ganske bred tropp å velge fra i torsdagens semifinale.

Neco Williams, Owen Beck, Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson, James Milner og Diogo Jota var spillere som ikke var involvert mot Shrewsbury, som det ikke har blitt meldt om skader på. Klopp sa at de spillerne som måtte stå over i FA-cupen vil være tilgjengelig igjen denne uken.

I tillegg er Trent Alexander-Arnold, som testet positivt etter Chelsea-kampen, tilbake i trening. Det er også Alisson Becker, som mistet Chelsea-kampen.

– Trent og Ali trente i går. Det gjorde ikke Divock og Thiago. Det er alt, svarte Klopp kort.

– Alle spillerne utenom de som er skadet eller er i Afrikamesterskapet bør være tilgjengelig.

Han uttalte seg ikke om Nathaniel Phillips, som har vært ute siden kampen mot AC Milan, og kan være på vei bort denne måneden.

Testet negativt igjen fire dager senere

Klopp fikk også spørsmål om den utsatte kampen i forrige uke, da Liverpool måtte stenge treningsfeltet. Etter Shrewsbury-kampen sa manageren at det hadde vært «falske positive», og at kun Alexander-Arnolds test var en reell positiv. Dette utdypet han på pressekofneransen.

– Det er fakta, falske positive er en positiv test. Du får et testresultat tilbake som er positivt. Når du kan teste igjen, etter en dag eller halvannen dag etter, så kommer det et testresultat som er negativt og viser at det er en falsk positiv, sa han.

– Du må bevise det, og det endrer ingenting for karante og slike ting, så da må du ta en tredje test. Den tredje testen var ikke positiv, og mellom de to første og den tredje testen kan du ikke bruke spilleren. Den tredje testen ble tatt fire dager senere. Vi kunne ikke gjøre noe annerledes. Etter den første testen måtte vi se på det som at det var riktig resultat. Det var en PCR-test, forresten.

Tidligere har det blitt rapportert at de første testene var hurtigtester.

Liverpool - Arsenal spilles torsdag kl. 20.45, og vises på V Sport 1 og Viaplay.