Arsenal med svært tynnslitt stall før den avgjørende semifinalen

Nettavis skriver at det er en fare for at torsdagens semifinale på Emirates kan bli utsatt.

Det er nettavisen football.london som omtaler situasjonen i Arsenal som gjør at det er en overhengende fare for at torsdagens avgjørende semifinale på Emirates kan bli utsatt for andre gang. Spillerstallen til London-klubben fortsetter å tynnes ut som følge av skader, Afrikamesterskapet, suspensjon og utlån. 

I helgen fikk de godkjent sin forespørsel om å utsette Nord-London-derbyet mot Tottenham, og troppen virker ikke å være noe større enn den var da. 

Mange er ute

Høyrebacken Cedric er siste navn på skadelisten etter at portugiseren måtte ut i forrige møte med Liverpool.  

I tillegg er Takehiro Tomiyasu, Emile Smith Rowe, Bukayo Saka, Sead Kolasinac, Kieran Tierney og Calum Chambers usikre til kampen, mens Martin Ødegaard akkurat kan rekke tilbake etter å ha vært i isolasjon som følge av en positiv koronatest. 

Fra før er Thomas Partey, Mohamed Elneny og Nicolas Pepe opptatt med Afrikamesterskapet. Pierre-Emerick Aubameyang har dratt hjem fra mesterskapet som følge av hjerteproblemer, og det er svært overraskende om han blir klar til kampen. 

Granit Xhaka er også ute. Han er suspendert etter å ha fått rødt kort i det førte oppgjøret. 

Arsenal har i tillegg lånt ut førstelagsspillerne Ainsley Maitland-Niles og Folarin Balogun i januar, og Pablo Mari er i Italia for å bli lånt ut til Udinese. Dermed er det en meget tynnslitt tropp som tar imot Liverpool på torsdag. 

Utsettelse? 

I EFL (English Football League) sine regler står det at klubbene må 14 spillere tilgjengelig – elleve fra start og tre på benken. Dersom klubbene ikke klarer det vil nok sjansene for utsettelse være gode. EFL vil imidlertid vurdere fra sak til sak om de godkjenner forespørsler om utsettelse. 

En slik forespørsel har ikke kommet fra Arsenal i skrivende stund. Liverpool fikk godkjent sin forespørsel om å utsette den første semifinalen da de måtte stenge ned AXA Training Centre i starten av januar. Arsenal vil nok bruke dette for alt det er verdt dersom de skulle gå for å utsette også denne kampen, slik de gjorde i helgen. 

Det som taler mot for Arsenals del er at mangelen på spillere delvis er selvforskyldt, med tanke på at de har lånt ut tre spillere som har spilt for førstelaget denne sesongen. Det begynner også å bli få tilgjengelige midtuker til en eventuell ny dato for kampen. Den eneste ledige midtuken vil være samme uke som cupfinalen, som spilles 27. februar.