Arteta hyller innsatsen og mentaliteten til laget sitt

Skadeskutt Arsenal holdt unna i halvannen omgang med en mann mindre på banen på Anfield.

– Jeg er ekstremt stolt over hva guttene gjorde i dag på en ekstremt vanskelig stadion mot en stor motstander, der vi spilte 70 minutter med ti spillere på banen. Det handlet om å kjempe, være forpliktet og å vise mental styrke da vi ikke kunne spille på våre styrker, men gjorde det som var nødvendig for å vinne, sier Arsenal-manager Mikel Arteta etter å ha sett laget sitt klare 0-0 i den første semifinalen i ligacupen på Anfield. 

Spanjolen var fornøyd med hvordan laget hans taklet å miste en spiller tidlig. Granit Xhaka pådro seg rødt kort etter å ha taklet Diogo Jota da portugiseren var alene med keeper. 

Arsenal manglet fra før en rekke viktige spillere, som Martin Ødegaard, Thomas Partey, Emile Smith Rowe og Takehiro Tomiyasu. 

– Når du kommer til et stadion som dette trenger du spillere som er villige til å gå i krigen, fordi du må kjempe og fordi det kommer til å bli vanskelige øyeblikk. Det handler om hvordan du takler de øyeblikkene. Jeg ønsker å se et lag som spiller med følelser, og det så vi i dag, sier han. 

Tar med seg resultatet

I intervjuet med arsenal.com blir Arteta spurt om laget hans nå er favoritter til å ta seg til finale. London-klubben har fordel av å ha hjemmekamp i den avgjørende kampen som spilles torsdag 20. januar. 

– Vi er bare halvveis, og kanskje ikke det en gang. Det skal spilles en kamp til. Vi møter en veldig god motstander og klarte å få med oss et resultat tross omstendighetene. Det må vi se på som positivt, men vi har en returkamp og kommer til å trenge alle spillerne vi har, sier han. 

I mellomtiden skal Arsenal også spille et Nord-London-derby borte mot Tottenham på søndag. 

– Vi må skape en flott atmosfære på Emirates på torsdag. Fansen som var med oss i dag skapte masse lyd og ga oss mye energi. Nå vil vi prøve å komme til finalen, sier Arteta.