Bekreftet: Philippe Coutinho er Aston Villa-spiller

Nå skal Steven Gerrard og Philippe Coutinho jobbe sammen igjen.

Det er snart fire år siden Liverpool solgte Philippe Coutinho til Barcelona for 142 millioner pund. Det har på ingen måte vært noen vellykket overgang for brasilianeren, som har scoret 25 mål på 106 kamper for Barcelona.

Han har vært plaget med skader, og har også vært lånt ut til Bayern München siden overgangen fra Liverpool. Kontrakten hans på Camp Nou varer til sommeren 2023, og det har blitt jobbet med å finne en ny klubb for spilleren som sist spilte en landskamp for Brasil så langt tilbake som i oktober 2020.

Sam Marsdel og Moises Llorens i ESPN er vanligvis gode kilder når det kommer til Barcelona, og de har rapportert at Coutinhos agent Kia Joorabchian jobbet på spreng med å finne en ny klubb for Coutinho. Han ønsker å få førstelagsfotball i håp om å spille seg inn igjen i Brasil-troppen før VM i Qatar i november. 

Går til Aston Villa

Nå bekrefter Aston Villa på sine medier at brasilianeren er klar for Aston Villa, i et utlån for resten av sesongen. Muligheten til å spille under Steven Gerrard skal ha vært en nøkkel i avgjørelsen om å returnere til Premier League.

Barcelona har kjøpt Ferran Torres fra Manchester City i dette januarvinduet, men må kvitte seg med Coutinhos høye lønn for å kunne registrere ham for spill.

Gerrard ville ikke si for mye da han ble spurt om Coutinho for en snau uke siden. 

– Jeg forstår at navnet hans er der ute, og at han linkes til Aston Villa, men det er også fem andre klubber i Premier League i tillegg til andre klubber rundt om i Europa som er linket til ham, sa Gerrard på torsdag.

– Jeg forstår det, siden vi snakker om en spiller i verdensklasse. Han er en strålende fotballspiller. Det å spille på samme bane som Coutinho var en flott opplevelse, fordi han var på et nivå som få andre fotballspillere er på. Overblikket, kreativiteten, og noen av de tingene han gjorde er utrolig. Navnet hans snakker for seg selv, men jeg kan ikke si noe mer enn det, sa Gerrard.

Fabrizio Romano rapporterer at Villa kommer til å betale 65 prosent av Coutinhos lønn.

Aston Villa har opsjon på kjøp etter låneperioden, men det blir ikke oppgitt hvilken sum det er snakk om. Rapportene tilsier at den ligger på rundt 40 millioner euro. 

Skrev om Coutinho i boken sin

Aston Villa-manager Steven Gerrard er nok begeistret for en slik overgang. Dette skrev han i sin bok «My Story» som ble utgitt i 2016:

«Før han forlot Melwood for godt den dagen, snakket Luis (Suarez) med meg om Philippe Coutinho. «Sørg for at du tar vare på ham. Han er en god gutt», sa Luis om Philippe. Det sa meg noe om hvor høyt Suarez verdsatte Coutinho som spiller. Jeg visste at de sto hverandre nære, fordi alle søramerikanerne og spanjolene elsket Luis – men det traff meg da Luis trakk frem Philippe som vårt mest spesielle unge talent. Det var det samme synet som jeg hadde».

«Philippe er utrolig begavet, og jeg forventer at han vil bli Liverpools ledende spiller. Mange Liverpool-supportere ser allerede på ham som vår fremste mann. Han har akkurat signert en ny kontrakt, og han og konen hans virker til å ha slått seg til ro her – men jeg vet også at de spanske gigantene, Barcelona og Real Madrid, vil se mot Philippe om noen sesonger, akkurat slik de gjorde med Luis».

«Da vil det bli vanskelig for Liverpool, fordi fristelsen om å gå til en av de to klubbene er så stor for enhver søramerikansk eller spansk spiller. Frem til det skjer, må Liverpool virkelig sette pris på Philippe. Jeg hadde allerede et øye til ham, men helt siden Luis snakket til meg om ham på sin siste dag i Liverpool, har jeg brydd meg enda mer», skrev han i boken sin.

GJENFORENES? Steven Gerrard og Philippe Coutinho kan bli gjenforent på Villa Park.

GJENFORENES? Steven Gerrard og Philippe Coutinho kan bli gjenforent på Villa Park.