Curtis Jones er endelig kampklar. Han får en viktig rolle den neste måneden

Med skader og Afrikamesterskapet trenger Liverpool så mange friske midtbanespillere som mulig.

Vi har ikke sett snurten av Curtis Jones på fotballbanen siden hjemmekampen mot Brighton i slutten av oktober. I over to måneder har scouseren vært ute på grunn av at han fikk en finger i øyet på trening i forkant av kampen mot Atletico Madrid. 

Jones har vært i stand til å gjøre fysisk trening, men har vært nødt til å smøre seg med tålmodighet med tanke på en retur til fotballbanen. Det medisinske apparatet i Liverpool FC har sagt at det kun var tid som var medisinen, og at man trengte mye tid for å være sikker på at synet ikke ville bli svekket av å begynne å spille fotball igjen. 

I julen var han endelig tilbake i trening etter å ha sittet i isolasjon etter koronasmitte, og fjerde juledag var han i sin første kamptropp siden skaden da Liverpool tapte borte mot Leicester. Den neste måneden kan nok 20-åringen forvente å få mye spilletid for et Liverpool-lag som har noen utfordringer på midtbanen.

– Viktig

Mens Thiago og Harvey Elliott er skadet skal Naby Keita til Afrikamesterskapet etter søndagens kamp mot Chelsea. Både cupkamper og Premier League-fotball er på menyen de neste ukene, og covidsmittede Jürgen Klopp og hans team må rotere mellom Jordan Henderson, Fabinho, Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner, Tyler Morton og Jones. 

På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om hvordan det er å ha Jones tilbake på trening og snart i kamp. 

– Etter å ha vært ute en stund er det viktig å få kamptrening i det rette øyeblikk, og restitusjon i det rette øyeblikk. Det er veldig fint å ha ham tilbake, spesielt med tanke på situasjonen til Thiago og Naby. Det blir veldig viktig for oss, og han ser bra ut, sa Klopp.

Hvor lenge Thiago er ute vet vi ikke, mens Elliott kan nærme seg fotballbanen igjen. Unggutten skrev lørdag en hyggelig liten melding på sin Instagram-story der det stod «Ikke lenge igjen». Situasjonen på midtbanen er kanskje ikke så dyster som man kunne frykte.