– Det er dette vi forventer av oss selv

Trent Alexander-Arnold er klar for sin første Wembley-finale, men høyrebacken mister ikke bakkekontakten av den grunn.

Liverpool tok seg til ligacupfinalen på Wembley ved å slå Arsenal 2-0 på Emirates torsdag kveld. De for anledningen helgule gjestene ble hardt presset av The Gunners i åpningsminuttene, men fikk etter hvert kontroll over kampen og leverte en sterk prestasjon i London. 

Seieren betyr at Trent Alexander-Arnold, som leverte de målgivende pasningene til begge Diogo Jotas scoringer, får representere Liverpool i en Wembley-finale for aller første gang i karrieren. Det er scouseren naturlig nok godt fornøyd med, men sier samtidig at han forventer å nå finaler med dette laget.

– Det er naturligvis bra for oss at vi er i finalen, men det er slike ting vi forventer av oss selv. Vi har levert gode prestasjoner hele veien i denne turneringen. Vi har stilt med en blanding av unge spillere og mer erfarne karer. Vi har naturligvis vunnet alle kampene, med unntak av den første semifinalen. Vi spilte bra i denne kampen, og fortjente å gå videre, sa scouseren til Sky Sports etter at finaleplassen var sikret.

Alexander-Arnold var egentlig fornøyd med det meste i denne andre semifinalen.

– Vi ga ikke Arsenal særlig mange sjanser. De hadde et tidlig frispark i tverrliggeren, men ikke så mye annet. Vi holdt dem unna, samtidig som vi skapte sjanser selv. Diogos første mål var en enestående prestasjon av ham. Det viser hvilken type spiller han er. Og også ved den andre scoringen var han utrolig. Han er en verdensklasse-spiller, og har trolig ikke vært i bedre form for denne klubben enn han er nå. Forhåpentligvis får vi flere mål fra ham, slik at vi kan vinne finalen også.

Assistkongen

Høyrebacken er Liverpools assistkonge, og kunne bokføre to målgivende til på CV-en i denne kampen. Totalt står han nå med 14 målgivende pasninger for Liverpool i alle turneringer denne sesongen, noe som er flest av alle spillerne i Premier League. Faktisk er det ingen andre som har mer enn 10.

– Jeg vet jeg har et bra antall målgivende denne sesongen, men det er dette nivået jeg har satt meg selv som mål å ligge på. Jeg ønsker å skape ting for dette laget, og komme i posisjoner hvor jeg kan gjøre det. Jeg fikk to nye målgivende, men det handler mer om at vi har folk som er på plass og kan sette ballen i mål. Diogo gjorde det på utmerket vis to ganger i denne kampen.

Alexander-Arnold ser nå frem til å spille en finale foran fulle tribuner på Wembley, etter at Liverpool-spillerne måtte feire Premier League-tittelen for tomme tribuner for et par år siden.

– Det blir veldig bra. Det var aldri det samme da vi løftet Premier League-trofeet foran et tomt stadion på Anfield. Men slike ting skjer, og det er ikke noe vi får gjort med det. Det er en stund siden sist vi løftet et trofé. Forrige sesong vant vi ikke noe. Derfor er det bra å være i en finale, og forhåpentligvis får vi muligheten til å løfte trofeet etter at den er spilt.

– Men det skal spilles 90 minutter til, pluss det som måtte bli ekstra, mot et topplag.