– Det er ingen grunn til bekymring

Jürgen Klopp er ikke bekymret selv om forhandlingene om ny kontrakt til Mohamed Salah trekker ut i tid.

– Alle vet at Mo ønsker å bli og at vi ønsker at Mo skal bli i klubben. Det er der vi er nå. Slike ting tar tid og det kan jeg ikke forandre. Men vi er på et godt sted - mer kan jeg ikke si. 

Det sa Jürgen Klopp på første spørsmål om Mohamed Salahs kontrakt på onsdagens pressekonferanse. Bakgrunnen er intervjuet Salah ga til GQ-Magazine i forbindelse med Afrikamesterskapet, der egypteren sa at fremtiden hans er i klubbens hender og at han ikke har bedt om sprø summer i lønn.

– Liverpool vet hva jeg vil ha. Jeg ber ikke om noe sprøtt, sa Salah videre.

– En normal prosess

Klopp sa onsdag at han ikke tror supporterne er like bekymret som journalistene fordi han mener klubben har vist at de har grunn til å føle seg positive med tanke på Salahs kontrakt. Videre sa Klopp at samtalene mellom klubben og Salahs representanter er gode. 

– Ting tar tid, fordi det er så mye man må ta hensyn til i slike forhandlinger. Dessuten er det viktig å huske på at det er en tredje part her i form av en agent, sa han - det er langt fra første gang Klopp har blitt bedt om å snakke om temaet.

– Men det er ingen grunn til bekymring. Det er en normal prosess. Mo har kontrakt denne og neste sesong og vi ville ikke snakket om det med mindre det ble skrevet historier om det, sa manageren. 

Han slo fast at forhandlingene ikke er ferdig, men at samtaler pågår. 

– Han er verdensklasse, en utrolig spiller som har gjort mye flott for Liverpool, og selvfølgelig ønsker vi å beholde ham. Nå får vi se hvordan det ordner seg, sa Klopp. 

Kan levere til langt inn i 30-årene

Intervjuet med GQ ga Salah uttrykk for at han ønsker å spille på høyeste nivå til langt inn i 30-årene. Egypteren, som tirsdag fikk en tøff start på Afrikamesterskapet med tap mot Nigeria, fyller 30 år til sommeren. 

Salah nevner spillere som Lionel Messi, Robert Lewandowski, Karim Benzema og Cristiano Ronaldo som spillere som leverer på toppnivå selv om de er midt i 30-årene. 

Klopp tror Salah kan gjøre som de stjernene. 

– Det handler om hans karakter, viljestyrke, måten han trener på og holdningen. Det er utrolig. Han er først på trening og sistemann til å dra og gjør alt riktig. Han kjenner kroppen sin og vet hva han må gjøre. Han lytter til eksperter og prøver å bli bedre hele veien. Jeg er så overbevist som man kan være, sa Klopp.