Dette er trøyenumrene som Luis Diaz kan velge blant

Luis Diaz fra Porto til Liverpool ligger an til å bli en av de største overgangene i januarvinduet, både i Premier League og i Europa. Men hvilken trøye vil han få hos Anfield-klubben?

25 år gamle Luis Diaz kan med tiden bli Sadio Manés arvtager i Liverpool, på samme måte som Diogo Jota har tatt opp konkurransen med Roberto Firmino. 

Men de fleste trøyenumrene som colombianeren foretrekker er opptatt i Liverpool, inkludert Manés nummer 10. 

Diaz har for øyeblikket nummer 7 i Porto. Det er kanskje den mest berømte Liverpool-trøyen av dem alle, båret av legender som Kevin Keegan og Kenny Dalglish på 1970- og 1980-tallet, og senere av Steve McManaman og Luis Suarez i Premier League-æraen. Nå er det James Milner som bruker drakt nummer 7. Visekapteinen er blitt 36 år, og hans kontrakt med Liverpool løper ut etter denne sesongen, så nummer 7 kan i teorien bli tilgjengelig for Diaz allerede neste sesong. 

Blir det Carras gamle trøyenummer?

Vi nevnte drakt nummer 10, som var drakten som Diaz brukte i sin forrige klubb, Atletico Junior i hjemlandet Colombia, før han i 2019 skrev under for Porto. Diaz kan med tiden ta plassen til Mané i Liverpool, men tiden vil vise om han også tar over draktummeret hans om det skjer. 

For landslaget spiller Diaz med nummer 14, som er Jordan Hendersons trøye. Den gir kapteinen neppe fra seg, og trøyenumrene som for øyeblikket er ledige er blant andre 16, 19, 23, 24 og 25.

16 ble benyttet av Diaz sin lagkamerat i Porto, Marko Grujic, inntil han forlot Liverpool permanent til fordel for portugiserne i sommer. Nummer 19 ble sist brukt av Ozan Kabak, og før det Mané. 

Vi setter likevel en knapp på at Diaz velger nummer 23, om han tar ett av disse, da det var trøyen colombianeren brukte i sine første år hos Atletico Junior. Den ble sist brukt av Xherdan Shagiri, men er også blitt brukt av Emre Can, Robbie Fowler og kanskje aller best huskes det som trøyenummeret til Jamie Carragher.