Diaz-overgangen vil gi Klopp et dilemma når han skal ta ut Champions League-troppen

Jürgen Klopp må tenke seg godt om før han tar ut vårens Champions League-tropp.

Luis Diaz spilte mot Liverpool to ganger i Champions League i høst, og derfor er det verdt å nevne at regelen om at en spiller ikke kan spille for to ulike klubber i samme europeiske turnering i samme sesong er fjernet.

Det var en regel som ble fjernet før 2018/19-sesongen. Liverpool vil derfor kunne bruke Diaz i åttendedelsfinalene mot Inter, dersom avtalen går i orden før transfervinduet stenger.

Diaz kan spille for Liverpool i alle fire turneringer om overgangen går i orden. Det betinger imidlertid at Jürgen Klopp fjerner en annen spiller fra Champions League-troppen før cupspillet starter. 

Klarte ikke å fylle troppen i gruppespillet

Klubbene kan registrere maksimum tre nye spillere i løpet av transfervinduet i januar, men Liverpool må fjerne en utenlandsk spiller fra sin Champions League-tropp for å gjøre plass for Diaz. 

Reglene er slik at en klubb må ha minst åtte hjemmeavlede spillere i sin 25-mannstropp, noe som førte til at Liverpool bare hadde en tropp bestående av 24 spillere under gruppespillet.

Harvey Elliott teller for eksempel ikke som hjemmeavlet spiller, da han ikke har vært to år uten avbrekk i samme engelske klubb etter at han fylte 16 år.

Det blir atskillig enklere å gjøre plass for Diaz i Premier League-troppen. Der kan klubbene bare ha 17 utenlandske spillere i en tropp på 25, men en av disse plassene er i dag besatt av Loris Karius, og det vil være naturlig at den tyske keeperen mister sin plass om enda en utlending blir hentet til klubben.

Blir Diaz inkludert i Premier League-troppen betyr det også at han kan spille i både FA-cupen og ligacupen.