Disse tre spillerne vil Pep Lijnders gjerne ha med på førstelagets preseason til sommeren

Jürgen Klopp og Pepijn Lijnders fortsetter satsingen på spillere fra egne rekker.

Liverpool-manager Jürgen Klopp og assistent-manager Pepijn Lijnders er ikke redd for å hente opp spillere fra eget akademi når det er skadekriser i førstelagstroppen, og det er en politikk som de akter å fortsette med, ifølge assistentmanageren.

Denne sesongen har unge gutter som Harvey Elliott, Tyler Morton og Kaide Gordon fått sine gjennombrudd, og flere kan det bli.

Gordon ble klubbens yngste målscorer i FA-cupen noensinne, da han nettet mot Shrewsbury i FA-cupens tredje runde, og han ble samtidig klubbens nest yngste målscorer noensinne, bak Ben Woodburn. 

– Jeg tror virkelig på å hente opp spillere fra akademiet. I går tilbrakte jeg formiddagen på akademiet, der jeg snakket med trenerne og Alex Inglethorpe, sa Lijnders under onsdagens pressekonferanse.

– Vi prøver å kjøpe spillere, men se på Brentford-kampen. En av våre beste spillere i den kampen var Curtis Jones, men han trengte vi ikke kjøpe.

– Vi har brukt lang tid på å bearbeide og utvikle ham, og nå har vi en veldig god spiller. Vi har mange slike spillere.

LOVENDE TALENT: Luke Chambers i aksjon mot Burnley.

LOVENDE TALENT: Luke Chambers i aksjon mot Burnley.

Clark, Chambers og Bajcetic

– Vi ser til akademiet hele tiden. På tirsdag spilte U18-laget mot Burnley i FA Youth Cup. Der hadde vi Bobby Clark, Luke Chambers og Stefan Bajcetic som utmerket seg.

– Jeg håper de kan bli med oss på preseason, for det er viktig for dem å få en skikkelig preseason for at de skal få vite eksakt hvordan vi ønsker at ting skal gjøres.