– Jeg følte jeg kunne løpe, trene og spille. Men legene sa nei

Curtis Jones forteller om den frustrerende øyeskaden som holdt ham borte fra fotballen i nesten to måneder.

– Det er veldig godt å være tilbake, sier Curtis Jones i et intervju med liverpoolfc.com. 

20-åringen, som blir 21 senere i januar, er endelig å se på banen igjen etter øyeskaden han fikk på trening i starten av november. Jones fikk en finger i øyet på trening i forkant av møtet med Atletico Madrid og måtte vente seks og en halv uke før han igjen kunne trene med laget. 

Heldigvis viste det seg at synet til midtbanespilleren ikke ville bli svekket som følge av skaden. Men det kunne det blitt dersom han begynte å trene for fullt igjen for tidlig, var den klare beskjeden fra legene i Liverpool FC. 

Dermed ble det en lang periode med venting selv om kroppen var klar til å gyve løs på nye oppgaver. 

Ny nedtur da han kom tilbake

– Det var merkelig fordi jeg følte meg fin. Jeg følte jeg kunne løpe, trene og spille. Men legene sa nei. Så da måtte jeg bare akseptere det, sier Jones. 

Det eneste han fikk gjøre var korte økter på spinningsykkelen i tillegg til tøyeøvelser og meget forsiktig styrkertrening. 

– Jeg kunne ikke en gang gå i bassenget. Jeg måtte bare være rolig og vente, sier han. 

Da Jones endelig var tilbake i trening like før jul, kom en ny nedtur i form av en positiv koronatest. 

– Jeg kom tilbake og trente to ganger før jeg fikk covid. Så det har vært to-tre vanskelige måneder. Men nå er jeg tilbake og klar til å jobbe veldig hardt, sier han.  

Har vokst som spiller

Jones fikk ett minutt som innbytter mot Chelsea før han fikk spille 90 minutter mot Shrewsbury i helgen. Det var første fulle kamp han spilte siden hjemmemøtet med Manchester City 3. oktober. 

I tiden han har vært ute har Jones forsøkt så godt han kan å være tålmodig. 

– Noen kamper var jeg fornøyd fordi guttene leverte så bra, men så var det andre kamper jeg følte kunne være perfekte for meg. Jeg måtte bare vente, og nå er jeg endelig tilbake. 

Tre år etter debuten er scouseren klar på at han har vokst som spiller. 

– Før handlet alt om det offensive og scoringer, men jo mer jeg har vært rundt laget, jo mer moden har jeg blitt i den defensive delen av spillet. Jeg har blitt en mer komplett spiller. Det er de små tingene som gjør at man blir en bedre sentral midtbanespiller, sier han.