Keita måtte se Guinea ryke ut av Afrikamesterskapet fra tribuneplass

Guinea måtte klare seg uten sin beste spiller, og det var dessverre ikke nok.

Naby Keita ble kåret til banens beste spiller i sine to første kamper i Afrikamesterskapet, og var også på turneringens lag etter gruppespillet.

Da Guinea skulle møte Gambia på mandag, måtte han dessverre se lagkameratene fra tribunene. På grunn av den håpløse regelen om at to gule kort i gruppespillet var nok til å få suspensjon, måtte kapteinen stå over i åttendedelsfinalen.

I selve kampen scoret Bologna-spissen Musa Barrow kampens eneste mål etter 72 minutter. Guinea hadde to stolpetreff i samme angrep to minutter på overtid, men klarte ikke å få ballen i mål.

Med det er Afrikamesterskapet over for Keita, som kan sette seg på flyet tilbake til Merseyside. Han vil trolig få en pause før han trenger å møte lagkameratene, ettersom det nå er «vinterpause» i Premier League.

Mané og Salah henger fortsatt med

Sadio Mane og Senegal skal spille mot Kapp Verde tirsdag, mens Mohamed Salah og Egypt har fått den tøffeste trekningen, da de møter Elfenbenskysten onsdag.

Foran åttendedelsfinalene er vertsnasjonen Kamerun knepne favoritter hos bookmakerne til å vinne mesterskapet på hjemmebane, foran Manés Senegal.

Elfenbenskysten rangeres som det fjerde beste laget av bookmakerne, med Egypt nede på sjuendeplass.