Vinduet er stengt - rekker Liverpool og Fulham å fullføre overgangen?

Liverpool er i ferd med å sikre seg seg januarvinduets andre kjøp – og det er en veldig spennende unggutt.

Liverpool er i ferd med å sikre seg den lovende unggutten Fabio Carvalho fra Fulham! Liverpools første bud på søndag var på fem millioner pund. Fabrizio Romano rapporterer at partene satt i forhandlinger i to timer mandag kveld – og at totalen blir 10 millioner euro (8,35 millioner pund).

Nå må Liverpool rekke å få på plass den medisinske sjekken og de personlige betingelsene før overgangsvinduet stenger ved midnatt. Det er snakk om en femårskontrakt. De to klubbene kan få en forlengelse på to timer på å få overgangen i orden dersom det er enighet. La oss håpe det er gjort!

Fabio Carvalho debuterte i Premier League i 2020/21-sesongen, og scoret ett mål og hadde én målgivende på sine fire kamper på det øverste nivået. Nå er han 19 år gammel, og spiller fast for et Fulham som jakter opprykk. Denne sesongen har han sju mål og fire målgivende på 18 kamper i Championship.

Carvalho er født i Portugal, men har spilt aldersbestemt fotball for England. Han er en offensiv midtbanespiller. I stilen og måten han fører ballen på kan han minne om Philippe Coutinho. 

Var på utgående kontrakt

Etter at han i november takket nei til et kontraktsforslag fra Fulham, har han vært sterkt linket til en rekke storklubber – og spesielt til Liverpool. Det var også de røde som først gjorde alvor av interessen sin, da de la inn et bud på søndag.

Selv om spilleren ville vært kontraktsløs til sommeren, kunne da konkurransen om underskriften hans vært større. I tillegg var det aldri snakk om å få ham gratis, og et tribunal måtte satt en passende kompensasjonssum. Det var trolig også grunnen til at Fulham gikk med på å selge nå, etter at kompensasjonen de fikk for Harvey Elliott ble så lav. LFC må betale 4,3 millioner totalt for Elliott, som kom fra samme klubb i 2019.