Transfer Deadline Day

Everton sikret seg to midtbanespillere før derbyet
01.sep 2022 23:44 kopier linkEverton sikret seg to midtbanespillere før derbyet

Everton har vært aktive på deadline day og sikret seg to nye midtbanespillere før Merseyside-derbyet. Dersom de blir registrert i tide kan de være å se i kamptroppen mot Liverpool i tidligkampen lørdag. 

Idrissa Gana Gueye ble hentet hjem fra PSG tre år etter at han forlot Everton til fordel for franskmennene. 32-åringen koster to millioner pund. 

Sent på kvelden ble også James Garner bekreftet. Han er elleve og et halvt år yngre og hentes fra Manchester United for 15 millioner pund. 

Juventus bekrefter opsjon på kjøp i låneavtalen
01.sep 2022 23:35 kopier linkJuventus bekrefter opsjon på kjøp i låneavtalen

Gjennom hele dagen har omtrent et samlet mediekorps rapportert at det ikke ligger inne noen opsjon på kjøp i låneavtalen for Arthur. Dette viser seg ikke å stemme. 

I et dokument publisert av Juventus kan vi se at det ligger inne en opsjon på kjøp for 37,5 millioner euro ved låneoppholdets slutt. Det tilsvarer om lag 32 millioner pund. 

I tillegg fremkommer det at Liverpool betaler 4,5 millioner euro for lånet. Det skal ligge inne en avtale om at lønningen fordeles på de to klubbene, der Liverpool betaler mesteparten.

Moises Caicedo trender snart på Twitter...
01.sep 2022 22:29 kopier linkMoises Caicedo trender snart på Twitter...

Mange Liverpool-sider på Twitter har bitt seg merke i at Brighton-spiller Moises Caicedo, som de røde har vært linket til, har vært aktiv på sosiale medier i kveld. Blant annet har det blitt observert at han skal ha fjernet «Brighton player» fra sin bio, og i tillegg følger han flere spillere og har attpåtil likt Arthurs Instagram-post der han tar avskjed med Juventus.

Brighton har hentet en ny midtbanespiller i form av Billy Gilmour fra Chelsea på deadline day. 

En mulig overgang ville vært sensasjonelt, utrolig og usannsynlig, men vi nevner det uansett da det koker på Twitter for øyeblikket. Ingen journalister eller medier har koblet Caicedo til Liverpool i dag, så det er nok ingen grunn til å ha for mye håp. 

Nye detaljer om Arthur-avtalen
01.sep 2022 21:35 kopier linkNye detaljer om Arthur-avtalen

Vinny O'Connor i Sky Sports har kommet med noen nye detaljer rundt avtalen som tar Arthur på lån fra Juventus til Liverpool ut sesongen. 

Blant annet gjentar O'Connor at det ligger an til å være en låneavtale uten opsjon på kjøp. Han sier også at lønningene vil bli delt mellom klubbene, men at Liverpool betaler mesteparten. 

Han legger til at tre andre klubber var ute etter 26-åringen, men at han ønsket å spille på høyeste nivå med mål om å komme med i VM-troppen. 

Det eneste som gjenstår er den offisielle bekreftelsen. 

01.sep 2022 20:38 kopier linkKelly klar for West Bromwich

Tidligere Liverpool-spiller Martin Kelly har funnet seg en ny klubb. Han har signert en toårskontrakt med Championship-klubben West Bromwich på overgangsvinduets siste dag. 

32-åringen ble fristilt fra kontrakten med Crystal Palace tidligere i sommer. 

Kelly spilte 62 kamper for Liverpool før han forlot klubben for åtte år siden.

Arthur tar farvel med Juventus - nå venter vi bare på bekreftelsen
01.sep 2022 20:34 kopier linkArthur tar farvel med Juventus - nå venter vi bare på bekreftelsen

Sky Sports melder i sin deadline day-blogg at Arthur Melo er på plass på AXA Training Centre i Kirkby i forbindelse med låneovergangen til Liverpool. 

26-åringen skal allerede ha gjennomført den medisinske sjekken, så det eneste som gjenstår er presentasjonen dersom informasjonen til Sky stemmer!

Fabrizio Romano følger opp med at Arthur har signert kontrakten og snakket med Jürgen Klopp. Da venter vi bare på den offisielle bekreftelsen!

Også James Pearce i The Athletic melder om det samme, mens et bilde av Arthur som signerer kontrakten nå sirkulerer på Twitter. Bekreftelsen virker å være rett rundt hjørnet. 

Arthur har nå lagt ut en videosnutt på sosiale medier der han tar farvel med Juventus. Han har også oppdatert sitt hjemsted på Twitter til å være Liverpool, England. 

Chelsea ser ut til å få Arthurs lagkamerat på lån - Liverpool skal ha prøvd seg
01.sep 2022 19:50 kopier linkChelsea ser ut til å få Arthurs lagkamerat på lån - Liverpool skal ha prøvd seg

Mens Liverpool er i ferd med å gjennomføre en låneovergang for Arthur fra Juventus, er midtbanekollega Denis Zakaria på vei fra samme klubb til Premier League. David Ornstein i The Athletic rapporterer at klubbene er enige om et utlån for resten av sesongen.

Sveitseren har tidligere blitt linket til Liverpool, men dro fra Borussia Mönchengladbach til Juventus i januar. Journalist Gianluca Di Marzio rapporterer at Liverpool forsøkte å hente Zakaria i går kveld, men at de i stedet gikk for Arthur. 

Ifølge Ornstein vil 25-åringen gjennomgå den medisinske sjekken i Italia, og det skal ikke være noe problem å komme til enighet om de personlige betingelsene med Chelsea.

Chelsea jobber for øvrig også med å sikre seg Pierre-Emerick Aubameyang før overgangsfristen. 

01.sep 2022 19:28 kopier linkTre Liverpool-spillere har blitt lånt ut på deadline day

Det har vært aktivitet på Liverpools kontorer på deadline day. Så langt har tre spillere blitt sendt på utlån. 

Paul Glatzel er klar for Tranmere, der han leverte flere sterke prestasjoner forrige sesong. Tranmere spiller i League Two. 

Jack Bearne skal tilbringe sesongen hos Kidderminster Harriers, som spiller i National League North, sjette nivå i England. Der var Rhys Williams på lån for noen sesonger siden. 

Den foreløpig siste til å bli lånt ut er Fidel O'Rourke. Den unge angrepsspilleren er lånt ut til walisiske Caernarfon Town, klubben Jakub Ojrzynski spilte for forrige sesong.

Aston Villa tviholder på Douglas Luiz
01.sep 2022 19:21 kopier linkAston Villa tviholder på Douglas Luiz

Mens vi venter på oppdateringer rundt Arthur Melos overgang til Liverpool pågår en drakamp om landsmannen Douglas Luis, som spiller på Aston Villa. 

Ifølge LFC Transfer Room på Twitter rapporterer Sky Sports at Liverpool har vært ute med et siste forsøk på å sikre seg Steven Gerrards midtbanespiller, men at 24-åringen selv foretrekker Arsenal. 

Arsenal har på sin side lagt inn bud på over 20 millioner pund, men så langt står Aston Villa på sitt og nekter å selge den viktige spilleren. Luiz, som er på utgående kontrakt, skal være interessert i en overgang. 

Everton henter tilbake midtbanespiller før Merseyside-derbyet
01.sep 2022 17:51 kopier linkEverton henter tilbake midtbanespiller før Merseyside-derbyet

Everton FC bekrefter på Twitter at de kjøper Idrissa Gana Gueye fra PSG, klubben de solgte midtbanespilleren til for tre år siden. Prislappen skal være på 2 millioner pund og senegaleseren har skrevet under på en toårskontrakt. Om 32-åringen rekker å bli klar til lørdagens kamp mot Liverpool gjenstår å se. 

Vi skrev tidligere at summen var 15 millioner pund, men riktig tall skal altså være om lag 2 millioner. 

Våre byrivaler ser også ut til å hente en annen midtbanespiller, James Garner fra Manchester United, før vinduet stenger midnatt.

Southampton låner ut stopper til Aston Villa - ville ha Nat Phillips som erstatter
01.sep 2022 16:16 kopier linkSouthampton låner ut stopper til Aston Villa - ville ha Nat Phillips som erstatter

Det skjer ting i hele Premier League på overgangsvinduets siste dag. Nå melder David Ornstein i The Athletic at Steven Gerrard forsterker forsvaret sitt etter den svake sesongåpningen. Aston Villa har kommet til enighet om et lån ut sesongen for den polske midtstopperen Jan Bednarek. 

Southampton ønsker på sin side nå å erstatte 26-åringen, og førstevalget var Nat Phillips fra Liverpool. Men ifølge Ornstein ønsket ikke de røde å gi slipp på midtstopperen. I stedet går Southampton nå for en mann som ble linket til Liverpool for halvannet år siden, nemlig kroatiske Duje Caleta-Car fra Marseille. 

Arthur skal være på plass på Merseyside
01.sep 2022 16:11 kopier linkArthur skal være på plass på Merseyside

Arthur skal være på plass på Merseyside for å gjennomføre den medisinske sjekken i forbindelse med låneovergangen fra Juventus til Liverpool. 

Det melder Sky Sports News sin reporter Vinny O'Connor ifølge flere kilder på Twitter. 

Arsenal presser hardt for Douglas Luiz – mye må gå i orden
01.sep 2022 13:29 kopier linkArsenal presser hardt for Douglas Luiz – mye må gå i orden

Arsenal har sine problemer på midtbanen, og presser nå hardt for å sikre seg Douglas Luiz fra Aston Villa. Midtbanespilleren som er på utgående kontrakt har også blitt linket til Liverpool. Ifølge Fabrizio Romano er det opp til klubbene, og spilleren er klar for en overgang. Det har vært snakk om en overgangssum på 20 millioner pund.

Det kan gjøres enklere av at Aston Villa har fått godkjent et bud på 13 millioner pund for Leander Dendoncker fra Wolverhampton. Han skal til Birmingham på medisinsk sjekk, ifølge David Ornstein i The Athletic

Wolves vil så prøve å kjøpe 21 år gamle Boubacar Traore fra franske Metz, skriver Ornstein videre. Nå må folk handle raskt…

01.sep 2022 12:29 kopier linkSouthampton trodde de skulle sikre seg den nederlandske vingen

Den nederlandske landslagsvingen Cody Gakpo er en spiller vi har hørt mye om i dette overgangsvinduet. Først var han Manchester Uniteds alternativ til Antony – før de sikret seg brasilianeren fra Ajax. 

De siste dagene har han blitt kraftig linket til både Leeds og Southampton, og tidligere i dag ble det meldt at Southampton nå var enig med PSV Eindhoven om en overgangssum på 34 millioner pund. Nå har PSV Eindhoven bestemt seg for å ikke selge likevel.

01.sep 2022 12:26 kopier linkHer er han på vei...

Athur Melo sitter nå i en privatjet på vei til Merseyside, og Liverpool John Lennon Airport har postet denne tweeten av flyruten på sine sosiale media.

Det er forventet at brasilianeren vil bestå den medisinske sjekken i ettermiddag, og så signere for Liverpool. Det er en låneavtale ut 2022/23-sesongen. 

Kjempebud fra Chelsea var ikke nok for RB Leipzig
01.sep 2022 12:05 kopier linkKjempebud fra Chelsea var ikke nok for RB Leipzig

Chelsea har vært ute etter RB Leipzig sin ettertraktede kroatiske stopper Joško Gvardiol, men mislykkes med et bud på hele 90 millioner euro på onsdag. Nå signerer han en ny femårskontrakt med RB Leipzig.

Samtidig er Chelsea nå nær en avtale som tar Pierre-Emerick Aubameyang til Stamford Bridge. De betaler 12 millioner euro pluss Marcos Alonso for den tidligere spissen. Nå flyr han til London for den medisinske sjekken.

Ingen opsjon på kjøp - et rent lån
01.sep 2022 11:56 kopier linkIngen opsjon på kjøp - et rent lån

Gianluca Di Marzio, som var den første som meldte om Arthur Melo til Liverpool, har kommet med en oppdatering.

De to klubbene ble enig om denne låneavtalen gjennom natten. Spilleren flyr nå fra Torino til Liverpool i en privatjet, der han skal ha medisinsk sjekk og signere kontrakten, sier Di Marzio.

Det er et rent lån, uten noe opsjon på kjøp. Arthur håper at han kan overbevise Jürgen Klopp og Liverpool om at han kan spille der, men det avhenger av ham.

Di Marzio sier videre at spilleren har hatt noen problemer i Juventus i sine to år der, og at det er fordi han ikke er riktig spiller for måten Juventus spiller på, men tror at han vil kunne gjøre en veldig god jobb i Liverpool.

– Arthur er ikke skadet, og kan spille mot Everton
01.sep 2022 11:07 kopier link– Arthur er ikke skadet, og kan spille mot Everton

Liverpool ser ut til å hente Arthur fra Juventus på lån ut sesongen. Mange har da funnet veien til Transfermarkt, og sett at han ikke har spilt denne sesongen – og at grunnen har vært en ankelskade.

Dominic King i Daily Mail melder at spilleren føler seg klar til å spille umiddelbart, og kan brukes allerede mot Everton i tidligkampen lørdag dersom manageren ønsker det.

Valencia og Wolverhampton har tidligere vært i samtaler med spilleren, og klubbene nærmer seg ferdig med avtalen i Torino nå.

Liverpool skal først ha kommet med sin henvendelse så sent som etter midnatt, på grunn av Jordan Hendersons hamstringskade, som han fikk mot Newcastle. Kapteinen vil undersøkes nærmere de siste 24 timene.

Arthur er på vei til Merseyside - forventer at avtalen vil gå i orden
01.sep 2022 10:45 kopier linkArthur er på vei til Merseyside - forventer at avtalen vil gå i orden

Nå rapporteres det fra alle hold, og David Ornstein og James Pearce i The Athletic er også på ballen. De rapporterer at Liverpool nå er nær en avtale som tar Arthur til LFC på en låneavtale ut sesongen.

Det er forventet at avtalen vil gå i orden i tide før overgangsvinduet stenger ved midnatt.

Spilleren er nå på vei til Merseyside for den medisinske sjekken.

Romeo Agresti har postet en video av Arthur på vei til flyplassen i Torino.

Skal være i ferd med å hente midtbanespiller fra Juventus!
01.sep 2022 10:29 kopier linkSkal være i ferd med å hente midtbanespiller fra Juventus!

Denne så vi ikke komme!

Gianluca Di Marzio, som er sett på som den store «transferguruen» i italiensk fotball, rapporterer at Arthur Melo er på vei til Liverpool for medisinsk sjekk. Her er kilden god, så dette er spennende!

Han vil komme til Liverpool på lån fra Juventus, ifølge Di Marzio. Neil Jones i Goal.com rapporterer det samme.

Arthur slo gjennom i Gremio, før Barcelona betalte 31 millioner euro for ham i 2018. 26-åringen med 22 kamper for Brasil spilte 72 kamper for Barcelona, før han noe overraskende gikk til Juventus for hele 72 millioner euro, i en avtale der Miralem Pjanic gikk motsatt vei.

I Juventus har han spilt 63 kamper så langt, men har ikke slått til slik som det var forventet, mye på grunn av skader. Tidligere i sommer har han blitt linket til Arsenal og Valencia. Valencia skal ha trukket seg på grunn av hans høye lønnskrav.

Fabrizio Romano skriver nå at det er full enighet rundt de personlige betingelsene, og at klubbene nå diskuterer de siste detaljene for å få på plass en avtale. Det er avtalt medisinsk sjekk senere i dag! Sky rapporterer at han vil fly til England nå i formiddag.

– Douglas Luiz-situasjonen er utenfor min kontroll
01.sep 2022 09:58 kopier link– Douglas Luiz-situasjonen er utenfor min kontroll

Steven Gerrard har fått spørsmål om Douglas Luiz. Det er flere klubber som ute etter den 24 år gamle midtbanespilleren, som ikke har skrevet under på ny kontrakt med Aston Villa, og som kan forlate klubben gratis om 10 måneder.

Sky Sports rapporterer at det kan komme bud på 20 millioner pund, og at Villa kan la seg friste til å selge heller enn å risikere at de mister spilleren gratis neste sommer.

– Douglas Luiz sin situasjon er utenfor min kontroll. Vi er ikke en posisjon der vi ønsker å miste toppspillerne våre, men samtidig har han kun ett år igjen, sa Gerrard etter tapet mot Arsenal onsdag kveld.

Gregg Evans, som dekker Aston Villa for The Athletic, melder at Aston Villa er klare på at brasilianeren ikke kommer til å bli solgt i dag.

Fire klubber viser interesse for Villas midtbanemann i dag – Liverpool er en av dem
01.sep 2022 09:32 kopier linkFire klubber viser interesse for Villas midtbanemann i dag – Liverpool er en av dem

Liverpool er en av fire klubber som viser interesse for Aston Villas midtbanespiller Douglas Luiz. Ifølge Simon Jones i Daily Mail er Jürgen Klopp på jakt etter en spiller med fysisk tilstedeværelse – som ikke vil påvirke jakten eller står i veien for forsøket på å kjøpe Jude Bellingham neste sommer. 

Luiz er på utgående kontrakt, og dersom Aston Villa ønsker å få penger for ham, kan de la seg friste til å selge i dag. Sky Sports rapporterer at det er forventet et bud på 20 millioner pund fra en klubb i dag før overgangsvinduet stenger, men nevner ikke hvilken klubb. De nevner Arsenal, Liverpool, Chelsea og Atletico Madrid som aktuelle klubber.

Tirsdag scoret han direkte fra corner på Emirates Stadium, se scoringen under.


Luiz har ni kamper for det brasilianske landslaget, der han konkurrerer med Casemiro, Fabinho og Fred om plassen på midtbanen.

24-åringen kom fra Manchester City for 15 millioner pund i 2019, og har spilt 115 kamper og scoret seks mål for Aston Villa, så det vil være en spiller som er godt vant med engelsk fotball og vil kunne spille en rolle i Premier League og Champions League umiddelbart, dersom Liverpool skulle gå for det.

Hva kan vi forvente fra rivalene i dag?
01.sep 2022 08:38 kopier linkHva kan vi forvente fra rivalene i dag?

Arsenal

Har i likhet med Liverpool noen problemer på midtbanen med skadde spillere. Mikel Arteta har ikke utelukket at de kan gjøre noe. Har i hele sommer blitt linket til Youri Tielemans fra Leicester, som vil være tilgjengelig for rundt 25 millioner pund ettersom han er på utgående kontrakt.

Chelsea

Chelsea har allerede brukt mer enn svimlende 270 millioner pund på nye spillere i dette vinduet, og det virker ikke som at de er ferdige med det.

De skal være nær et kjøp av Pierre-Emerick Aubameyang fra Barcelona, der Marco Alonso går motsatt i vei. I tillegg ønsker Thomas Tuchel en ny defensiv midtbanespiller, og spilleren de har sett seg ut er Edson Alvarez fra Ajax – en spiller som kan koste i overkant av 40 millioner pund.

I tillegg til Alonso, kan den unge midtbanespilleren Billy Gilmour være på vei bort. Han er linket til Brighton i en permanent overgang.

Manchester City

City er i ferd med å kjøpe en ny midtstopper, og alt tyder på at Manuel Akanji fra Borussia Dortmund vil bli klar i dag. Han vil koste i overkant av 15 millioner pund.

Ellers er de i samtaler med Southampton om salg av to unge spillere, Samuel Edozie (19) og Juan Larios (18).

Manchester United

Erik ten Hag har denne uken fått inn vingen Antony fra Ajax, og målvakten Martin Dubravka fra Newcastle. Avtalene er i orden, men det som mangler er noe av papirarbeidet, og det ventes at det skal bli helt klart i dag.

Ellers skal James Garner være på vei til Everton i en overgang verdt 15 millioner pund. Han vil i så fall trolig bli spilleklar til å møte Liverpool i tidligkampen på lørdag. Det ser ikke ut til at Cristiano Ronaldo finner seg en ny klubb.

Tottenham

Tottenham skal være ute etter en angrepsspiller, og har den siste uken blitt linket til Daniel James fra Leeds United. Spurs under Daniel Levy er kjent for å handle på overgangsvinduets siste dag – men akkurat i år ser de ut til å ha gjennomført handelen så tidlig som Antonio Conte hadde ønsket.

I kveld stenger overgangsvinduet – vi følger utviklingen
01.sep 2022 08:18 kopier linkI kveld stenger overgangsvinduet – vi følger utviklingen

I kveld stenger overgangsvinduet, og det kan igjen bli en dag der Liverpool velger å handle på siste dag, dersom Mike Gordon, Jürgen Klopp og Julian Ward finner den riktige spilleren.

Den siste uken har Jürgen Klopp fått mange spørsmål om en ny midtbanespiller, og han har ikke lagt skjul på at Liverpool jobber med saken. Om det lar seg gjøre er et annet spørsmål, og manageren er klar på at det må være en spiller som vil være en løsning både på kort sikt og for fremtiden. 

Aurélien Tchouaméni var midtbanespilleren klubben gikk for tidlig i sommervinduet, men han valgte å gå til Real Madrid. Siden den gang har klubben blitt linket til mange navn, uten at det er så mye som har skjedd. Men med tidligere vindu friskt i minne, der Ben Davies, Ozan Kabak og Luis Diaz har kommet inn helt på tampen, kan en ikke utelukke at det kan skje noe også i dag. Vi kommer til å følge utviklingen gjennom hele dagen her på liverpool.no.

Liga

Når stenger vinduet i kveld?

Premier League

00.00

La Liga

22.59

Serie A

17.00

Bundesliga

17.00

Ligue 1

23.59

Eredivisie

Stengte i går, på grunn av en feil fra fotballforbundet*

* Ajax, PSV Eindhoven og de andre nederlandske klubbene kan fortsatt selge spillere men de kan ikke lenger kjøpe.