Mané trosset Liverpool, leverte assist og spilte Senegal til semifinale

Senegal møter Burkina Faso i semifinalen i Afrikamesterskapet, etter å ha slått Ekvatorial-Guinea 3-1 i kvartfinalen søndag kveld.

Liverpool ba innstendig om at Sadio Mané ikke måtte spille Senegals kvartfinale mot Ekvatorial-Guinea, etter smellen han fikk i hodet i åttendedelsfinalen mot Kapp Verde.

Den bønnen lyttet verken Mané eller Senegal til, og Mané spilte hele kvartfinalen.

Og Liverpool-stjernen viste at han er i form, ved å slå den målgivende pasningen da Famara Diedhiou ga Senegal ledelsen like før halvtimen var spilt. Det var en strålende pasning av Liverpool-spilleren.

Fem minutter ut i annen omgang fikk Ekvatorial-Guinea straffespark etter en hands på Kalidou Koulibaly, men VAR ba dommeren ta en titt på monitoren, og da omgjorde han sin avgjørelse, og kom frem til at det ikke var noen straffbar hands på Senegal-stopperen.

Askeladden Ekvatorial-Guinea slo imidlertid tilbake rett etter at VAR omgjorde straffesparket, og Jannick Buyla Sam utlignet til 1-1 etter 58 minutter.

Håpløst forsvarsspill gjorde imidlertid at Cheikhou Kouyate kunne sende Senegal tilbake i føringen ti minutter senere.

Ismaila Sarr satte spikeren i Ekvatorial-Guineas kiste, da han enkelt satte inn 3-1 i det 79. minutt, etter strålende forarbeid av Ciss.

Senegal møter Burkina Faso i semifinalen onsdag kveld.