Ny serie om livet til Anne Williams

Anne Williams, som kjempet utrettelig for rettferdighet etter Hillsborough, blir portrettert i ny dramaserie.

Livet til Anne Williams har blitt til en miniserie som har premiere på ITV i England søndag kveld. 

Anne Williams har blitt kalt for Liverpools «jernkvinne» for sitt arbeid for rettferdighet etter Hillsborough-tragedien. Williams mistet sin 15 år gamle sønn Kevin den forferdelige aprildagen i 1989. 

I over 20 år kjempet hun for at sannheten om Hillsborough-tragedien skulle komme ut, og da Hillsborough Independent Panel i 2012 kom med sin rapport var det et stort gjennombrudd. Der ble det fremhevet hvordan politiet sviktet supporterne, og kampanjen deres for å legge skylden over på supporterne ble avdekket. Rapporten fant også at hele 41 supportere kunne ha blitt reddet, hadde de fått den hjelpen de behøvde – Kevin inkludert.

Williams gikk bort i 2013.

I 2016 kom dommen som slo fast at supporterne ble renvasket for alle anklager om at de på noen måte hadde skyld i det som skjedde den 15. april 1989.

– Hun nektet å gi seg

I ITV-serien skal Williams bli portrettert av skuespiller Maxine Peake. Kevin Sampson har skrevet serien som går over fire episoder. 

– Annes historie er en historie om en mors kjærlighet som er sterkere enn noen motstander eller hinder. Hun nektet å gi seg, og det er en stor ære at familien hennes har gitt oss tilliten til å fortelle hennes inspirerende historie, sier Sampson ifølge liverpoolfc.com.

Annes datter Sara Williams har bidratt i utviklingen av miniserien. 

– Jeg er spent og litt redd når seere nå skal få se min mors historie, men jeg følte at det var det rette å gjøre. Sammen med noen veldig talentfulle folk har vi gitt alt for å sørge for at serien gir et rettferdig inntrykk av min mor, vår Kev, de 97 og alle involvert i Hillsborough-tragedien, sier hun.

Serien har premiere søndag. Torsdag kommer det en dokumentar tilknyttet serien som heter «The Real Anne: Unfinished Business». Vi vet ikke om/når den blir tilgjengelig for norske seere.