Smitten er under kontroll og treningsanlegget har åpnet igjen

Liverpool har nå åpnet AXA Training Centre igjen etter smitteutbruddet i klubben.

Tidligere i uken måtte Liverpool stenge sitt treningsanlegg i Kirkby etter et større koronautbrudd i klubben. Fredag klokka 12 (norsk tid) ble anlegget åpnet opp igjen. Smitteutbruddet i klubben skal nå være under kontroll, og derfor kunne også anlegget åpne.

Det er planlagt en treningsøkt for Liverpool-spillerne på anlegget i ettermiddag. Den treningen vil bli ledet av Peter Krawietz, som også vil lede lørdagens pressekonferanse siden både Jürgen Klopp og Pep Lijnders er i isolasjon. 

Delen der seniorlaget trener har vært steng i 48 timer etter et stort antall postive koronatester hos spillerne og staben, og dette var også årsaken til at torsdagens semifinale i ligacupen måtte utsettes. 

Kanskje blir det også Krawietz som leder laget i søndagens FA-cupkamp mot Shrewbury. Vi vet fortsatt ikke hvilken tilstand Klopp er i etter at han ble smittet, men det at han ikke tar pressekonferansen sju dager etter at klubben gikk ut med at han hadde testet positivt, gir muligens en indikasjon på at han ikke vil være med på søndag.

Klopp var heller ikke med da Liverpool tok imot Shrewsbury i FA-cupens fjerde runde i 2020.

Seks førstelagsspillere ute av isolasjon

Liverpool har i hvert fall seks førstelagsspillere som kan spille på søndagens kamp om det er ønskelig.

Manager Jürgen Klopp, og Alisson Becker, Joel Matip og Roberto Firmino vil være ute av isolasjon til helgen, men det er ikke klart om noen av dem blir klare til kampen, skriver Carl Markham i PA.

Virgil van Dijk, Fabinho, Curtis Jones har nylig hatt korona og kan spille. Hvilke spillere som ellers har fått smitte er ikke kjent. 

Akademidelen av Kirkby har holdt åpnet også de siste dagene og de yngre spillerne har trent som normalt.