– Wembley er et spesielt sted, det vet vi alle

Om en drøy måned skal Liverpool spille sin første Wembley-finale på seks år.

Jürgen Klopp var en lykkelig mann på Emirates Stadium torsdag kveld, etter at hans mannskap hadde nådd sin første Wembley-finale på seks år. 

– Vi skal spille en finale. Der vi vil møte et enestående sterkt lag. Det er status nå. Vi ønsket å nå denne finalen, og det klarte vi, sa Liverpool-manageren på pressekonferansen etter at Arsenal var slått 2-0 i semifinalen i London.

– Wembley er et spesielt sted, det vet vi alle. Men vi skal spille mange kamper før den tid. Finalen er ikke nå, den skal ikke spilles neste uke. Det er mange kamper som skal spilles, og så får vi se hvor vi står når finalen kommer. Vi har lagt ned mye innsats i denne turneringen, og ønsket å kvalifisere oss for finalen. Nå er vi der, og det er absolutt ingen grunn til å spille en finale dersom du ikke har tenkt å vinne den. Vi ønsker å vinne den, men vi vet det blir vanskelig, fortsatte han.

Ligacupen har utvilsomt blitt viktigere for Liverpool denne sesongen, etter at Manchester City har fått en luke på elleve poeng i toppen av Premier League.

– Du vurderer alltid situasjonen litt på denne tiden av året. Du vurderer hvem som er tilgjengelig, hvor mange kamper som skal spilles, og slike ting. Jeg kan ikke bare ta ut et lag. Jeg har en hel tropp, og må finne ut hvilke elleve jeg skal gå for, og la dem spille. Det er mange hensyn å ta. Det har vi gjort hele veien.

– Du trenger også litt flaks i spesielle øyeblikk, for å nå en finale, men det har vi aldri hatt. Vi har trukket vanskelige motstandere ganske tidlig i turneringen, og vi har spilt mange kamper hvor vi ikke kunne stille med et Premier League-mannskap, fordi vi skulle spille ligakamp tre dager senere

– Nå er vi finalen, men det betyr ikke at vi har vunnet den allerede. Det betyr bare at vi har kvalifisert oss for den. I slutten av februar vil vi gjøre et skikkelig forsøk på å vinne den, men det vil dessverre motstanderen vår også gjøre.

Klopp så mange gode prestasjoner av sine spillere da Arsenal ble beseiret i semifinalen. 

– Vi møtte et veldig sterkt Arsenal-lag. Med alle problemene vi har hatt, hadde vi ikke så mange muligheter til å endre på ting. Men det guttene presterte i denne kampen var veldig spesielt. Arsenal førte kampen i starten av begge omgangene, men etter det var vi veldig aggressive, gikk rett i angrep, og slike ting.

– Vi måtte komme inn i kampen og få roet den ned, og fra det øyeblikket vi klarte det, i begge omganger, kontrollerte vi kampen og spilte veldig bra. På toppen av det scoret vi to vidunderlige mål.

– Du kan hevde at det første målet var et lagmål, selv om Diogo hadde en god del å gjøre før han kunne sette ballen i mål. Men posisjonen som Trent finner mellom Arsenals lagdeler, pasningen hans til Diogo, og Diogo som skjærer innover mellom forsvarsspillerne. Det var vanskelig å forsvare seg mot.

– På det andre målet tror jeg ikke det var mange på stadion som så at Diogo var kommet fri, men Trent så det, og det var en flott avslutning. 

– Vi forsvarte oss også godt mot måten Arsenal spiller på, med disse lange ballene bak våre sidebacker. Det er veldig vanskelig å håndtere slikt med det tempoet de har med spillere som Saka og Martinelli. Så vi måtte være våkne når de angrep. I tillegg måtte vi spille god fotball. Jeg likte ikke de ti første minuttene, men så kom vi inn i kampen og så veldig fleksible og bra ut. Jeg er fornøyd med det.

Trakk frem tre spillere

Manageren var virkelig godt fornøyd med tomålsscorer Diogo Jota, som ble kåret til banens beste spiller av Liverpool.no.

– Der har du gode holdninger mikset med kvalitet, og det var grunnen til at vi kjøpte ham. Vi så måten han spilte på i Wolves, fremgangen han hadde der, løpene han gikk på, og han forsvarte seg også når han måtte det. Han var likevel i stand til å produsere mye spennende fremover. Det var grunnen til at vi kjøpte ham. 

– Nå spiller han i våre farger, og det er veldig hyggelig å se. Det er ikke bare i denne kampen han har stått frem. Ja, han scoret to mål, men han er utrolig viktig for oss av flere grunner. Han har en blanding av mange gode kvaliteter. Han er i god form også, noe jeg håper han fortsetter med lenge.

Klopp var svært godt fornøyd med begge sidebackene, ikke bare assistkongen Trent Aelxander-Arnold, men også kollega Andy Robertson på motsatt side. 

– For meg er han den beste venstrebacken i Europa, men jeg er ikke så sikker på om det er så viktig. Men for meg er han det. En enestående spiller, med en blanding av flere kvaliteter. Men det er hans innstilling som gjør han så spesiell. 

– Når han har ballen ser du hvor god fotballspiller han er. Men det er lidenskapen hans i hver kamp som gjør han til den spilleren han er. Han ønsker virkelig å forsvare seg med alt han har. Det er på det området han har forbedret seg mest siden han kom til oss. Han hadde litt problemer med den defensive delen av spillet da han kom fra Hull. Han var allerede et stort talent, men forsvarsmessig var han ikke helt der han skulle. Men han har forbedret seg mye, og har nå alt som trengst.

– Begge sidebackene var svært gode. Vi har spillere som dette i slike posisjoner av en grunn, og derfor har vi hatt den suksessen vi har hatt. Vi har kanskje ikke hatt så mye suksess som mange ønsker, men vi har spilt mye god fotball, og grunnen til det er at vi har en enestående spillergruppe.