Kan håve inn millionbeløp på spillerne som blir tatt ut til VM

FIFA betaler ut en gigantisk pott til klubbene.

Liverpool og de andre klubbene som har spillere i vinterens verdensmesterskap kan venter seg noen kroner på konto fra arrangøren, det internasjonale fotballforbundet FIFA. 

Som alltid vil FIFA betale en sum for hver eneste spiller som er med i turneringen, og for hver eneste dag klubben må gi fra seg disse spillernes tjenester. I år har summen økt litt sammenliknet med det som var tilfelle under VM i Russland for fire år siden. 

FIFA vil betale 9000 pund per dag per spiller, så for en spiller som er borte i en måned kan det bety nærmere 300.000 pund bare for en enkeltspiller. Totalt deles det ut en gigantisk pott - for fire år siden ble det totale beløpet 157 millioner pund, skriver Daily Mail

Liverpool ikke blant de som får mest

I Russland var det Manchester City, med sine 16 spillere i verdensmesterskapet, som håvet inn mest. De fikk utbetalt i overkant av 3,7 millioner pund fra FIFA. 

Liverpool lå litt lenger nede på listen, og fikk i underkant av to millioner pund totalt for sine syv spillere som var bortreist til VM. 

Og de røde kan ikke vente seg det største beløpet i år heller. Som vi har skrevet tidligere er det ikke mange spillere som kan regne sin plass i mesterskapet som trygg. Slik vi ser situasjonen er det kun seks spillere som kan regnes som helt trygge - med mindre det skulle oppstå skader. Til sammenlikning kan Manchester United ende opp med tre ganger så mange representanter.

Skulle disse spillerne nå langt i mesterskapet vil det likevel bli et solid beløp som deles ut. FIFA betaler for hver dag spillerne er borte - helt fra uken med forberedelser før VM til den dagen de ryker ut. 

Ordningen der FIFA betaler klubbene som har spillere representert i VM har vært i bruk siden VM i Sør-Afrika i 2010.