FIFA flytter VM-starten bare tre måneder før mesterskapet sparkes i gang

Qatar-VM vil trolig starte en dag tidligere enn planlagt.

VM i Qatar er bare tre måneder unna, men fremdeles gjøres det endringer på oppsettet i turneringen. Flere medier, inkludert The Times, opplyser at FIFA nå har bestemt seg for å starte turneringen én dag tidligere enn planlagt. Bakgrunnen for det er at vertsnasjon Qatar skal få spille på åpningsdagen. Det er tradisjon i mesterskap, men har ikke vært tilfelle slik oppsettet har sett ut frem til nå. 

Planen var opprinnelig at åpningskampen skulle gå mellom Senegal og Virgil van Dijks Nederland mandag 21. november klokken 11 norsk tid. I stedet planlegges det nå åpningskamp mellom Qatar og Ecuador klokken 17 norsk tid dagen før. 

Det vil si at mesterskapet sparkes i gang kun én uke etter at den siste Premier League-runden før VM er planlagt. For Liverpools del vil endringen ha lite å bety, men Ecuador vil nok ønske å ha sine spillere på plass og klare til å trene i mer enn seks dager. 

Ifølge The Times valgte FIFA å gå for det opprinnelige oppsettet fordi de ikke ville hisse på seg toppklubbene i Europa ved å starte mesterskapet tidligere enn nødvendig. Men da det ble kjent at Qatar skulle møte Ecuador, som ikke er noen stormakt med spillere i de største klubbene, valgte de å fremskynde åpningskampen. 

Ecuadorianere som allerede har bestilt flybillett til Qatar vil bli kompensert dersom de nå går glipp av kampen. Men det er neppe mange som har våget å bestille ennå. Ecuadors plass i mesterskapet er nemlig ikke helt trygg selv om kvalifiseringen er unnagjort. Chile har sendt inn en klage til FIFA fordi de mener Ecuador brukte en uregistrert spiller i kvalifiseringen.