Midtstopperen har forvandlet Arsenal, og sammenlignes med van Dijk

William Saliba får mye av æren for at Arsenal har sett så bra ut denne sesongen.

Sommeren 2019 kjøpte Arsenal den franske midtstopperen William Saliba fra Saint-Etienne for hele 27 millioner pund. Det som var oppsiktsvekkende med det, var at han var 18 år gammel og skulle lånes ut til klubben i enda en sesong.

Han har senere vært på lån i både Nice og Marseille, før han i sommer endelig kom til London som 21-åring. Denne sesongen har han vært fast for Arsenal – og fått veldig mye ros for sine prestasjoner.

«Når Jürgen Klopp analyserer Arsenals siste kamper inn mot helgens tur til Emirates, vil han kanskje føle at han ser noe som minner om Liverpool. Mikel Artetas lag minner meg om Liverpool for fire år siden. Hurtige, unge, sultne, modige, fulle av energi, strålende teknisk, og med en klar tanke om hvordan de ønsker å spille. De tvinger motstanderen inn på egen banehalvdel», skriver Jamie Carragher om Arsenal-laget i sin siste spalte for The Telegraph.

Han trekker frem Saliba som en av hovedgrunnene til at laget ser så mye bedre ut når enn for et år siden. Han sammenligner det med da Liverpool tok neste steg ved å kjøpe Virgil van Dijk og Alisson Becker i 2018.

«I Arsenal har integreringen av William Saliba og signeringen av Gabriel Jesus løftet lagets prestasjoner til et nivå der de igjen ser ut som et topp fire-lag», skriver Carra.

IMPONERT: Jamie Carragher har blitt imponert av Arsenal og deres nye franske midtstopper denne sesongen.

IMPONERT: Jamie Carragher har blitt imponert av Arsenal og deres nye franske midtstopper denne sesongen.

Lignende type som van Dijk

Carragher sammenligner Arsenals unge midtstopper Virgil van Dijk.

«Saliba er en moderne midtstopper av van Dijk-typen. Han er rask nok til å håndtere de hurtigste angriperne, god nok i lufta til å ta seg av de store spissene, og komfortabel nok med ballen i beina for å sørge for at laget hans kan spille seg ut bakfra», skriver Carragher.

Han tror likevel han har et stykke igjen til van Dijks innflytelse. Nederlenderen er også 10 år eldre.

«Ja, det er fortsatt tidlig, og Saliba har en lang vei igjen til å matche van Dijks innflytelse på Liverpool over lengre tid, men han har hatt en umiddelbar innvirkning på hvor sammensveiset et tidligere vaklende forsvar ser ut».

«Det er ting som minner om van Dijks tidligere måneder på Anfield. På de 24 ligakampene før van Dijks debut, slapp Liverpool inn 28 mål, et snitt på 1,17 mål per kamp. På resten av de 14 kampene den sesongen falt gjennomsnittet til 0,71 mål per kamp, og fortsatte å falle de neste årene. Det gjorde også antall innslupne på dødballer, noe som tidligere var et kjempeproblem. Så langt har Arsenal sluppet inn færre mål og færre skudd per kamp enn forrige sesong, og motstanderen har hatt langt færre ballberøringer i boksen».

Han viser også til at Saliba gjør at Arsenal kan stå høyere med hele laget – slik også Liverpool utviklet seg etter at van Dijk kom til klubben. 

Arsenal - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.