– Mye avhenger av når spillerne kommer tilbake fra VM

Jürgen Klopp håper at trening, spillere tilbake fra skader og spillere tilbake fra VM tidlig skal føre en sterkere andre halvdel av sesongen for Liverpool.

Den første tredjedelen av sesongen har ikke gått helt slik Liverpool-ledelsen så for seg. Jürgen Klopps mannskap ligger på en åttendeplass på tabellen etter elleve kamper, og er med sine 16 poeng hele tolv poeng bak ligaleder Arsenal og ti poeng bak Manchester City. Opp til fjerdeplassen som gir Champions League-spill er det fem poeng.

– Andre del av sesongen vil bli annerledes. Vi vil ha fått trent skikkelig. Vi vil ha fått spillere tilbake fra skader, men det avhenger også av når spillerne kommer tilbake fra VM, og det aner vi ikke, sa Klopp under den andre delen av sin pressekonferanse fredag.

– Dersom alle kommer skadefri hjem fra VM, og dersom alle ryker ut av mesterskapet tidlig, og får en ferie, kan de trene med oss i tre og en halv uke. Det hadde vært helt strålende, men det er mye om og men her.

Det Klopp vet er at fire av hans sterkeste kort, Mohamed Salah, Thiago Alcantara, Andy Robertson og Luis Diaz ikke skal til VM. Og flere andre av hans nøkkelspillere, som Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Roberto Firmino og Fabinho, vil trolig ikke få særlig mye spilletid under VM. Det er ikke sikkert at alle fire blir tatt ut til mesterskapet heller.

Bare tre Liverpool-spillere virker som sikre VM-kort

Faktisk er det bare tre spillere i Klopps tropp som er sikre kort i startelleveren til sine respektive landslag under VM, nemlig Virgil van Dijk, Alisson Becker og Darwin Nunez.

Klopp tror ikke det er noen fare for at de VM-aktuelle spillerne allerede nå har begynt å tenke på mesterskapet.

– Jeg tror spillerne som har begynt å tenke på VM er spillere som sliter med skader og frykter at de ikke skal rekke mesterskapet. Akkurat nå er jeg ikke opptatt av Liverpool etter VM. Jeg er opptatt av Liverpool før VM.

Nå er målet til Klopp at hans lag skal nærme seg Arsenal og City på tabellen i løpet av de tre ligarundene som gjenstår før Premier Leagues VM-pause. Leeds kommer til Anfield i dag. Deretter skal de røde spille mot Tottenham i London neste helg, og så står Southampton på Anfield på blokka i den siste ligarunden før VM.

– Hadde vi slått Nottingham hadde vi hatt 19 poeng nå, og ville ha vært nærmere. Jeg er klar over at vi ikke gjorde det, og jeg burde egentlig ikke prate om det. Når vi snakker om vår egen situasjon, og hvordan vi kan forbedre oss, så høres det ut som vi bare må spille bedre. Problemet er imidlertid at det fortsatt er en motstander vi skal møte. Leeds er et godt eksempel. Du studerer resultatene deres, og tror de er i dårlig form. Men jeg har analysert kampene deres, og jeg har innsett at de er i veldig god form. Det er en enorm forskjell på resultatene deres og prestasjonene deres.