– Jeg mistet både ballfølelsen og selvtilliten

Takumi Minamino har slitt med å finne tilbake til sitt gamle jeg etter overgangen til AS Monaco, som en følge av lite spilletid i Liverpool.

Takumi Minamino er VM-aktuell med Japan, og har i forkant av mesterskapet i Qatar snakket om sin tid på Anfield.

Minamino var i Liverpool i rundt regnet to og et halvt år, etter at han kom fra Red Bull Salzburg i 2020. For de røde gjorde han totalt 14 mål på 55 kamper før ferden gikk videre. I Premier League ble det fire mål på 30 kamper for Anfield-klubben. Japaneren ble solgt til Monaco i sommer, i en avtale som kan bli verdt inntil 18 millioner euro for de røde.

I Monaco har Minamino bare gjort ett mål på 14 kamper i alle turneringer, noe som har ført til at enkelte franske medier har beskrevet den tidligere Liverpool-spilleren som årets flopp i Ligue 1. 

I et intervju med Kyodo News+ innrømmer 27-åringen at han begynte å tvile på seg selv mens han var i Liverpool.

– Jeg må innrømme at jeg har lurt på hvordan ting hadde blitt om jeg hadde fått bra med spilletid i den perioden. Nå jobber jeg for å få noe positivt ut av den perioden, sier angriperen.

– Jeg mistet både ballfølelsen og selvtilliten, men nå kommer det sakte men sikkert tilbake, og jeg vil bli enda bedre når min fysiske form blir bedre, sier han om hvordan det har vært å jobbe seg tilbake etter mye benkesliting på Merseyside.

Trekker frem fire lagkamerater

Selv om han ikke lykkes i Liverpool, har Minamino bare positivt å si om sine lagkamerater i Anfield-klubben.

– Salah og Mané var de to spillerne som trente mer enn noen andre. Thiago hadde mange skader, men var veldig profesjonell. Han forsøkte å få bukt med skadene ved å gjøre øvelser jeg aldri hadde sett tidligere. Milner var en skikkelig veteran, men var i bedre form enn noen andre, og var den som brukte stemmen mest på treningsfeltet.