– Det er ikke meg mot ham

Det er mye fokus på duellen mellom Virgil van Dijk og Lionel Messi foran Nederlands VM-kvartfinale mot Argentina på fredag.

Nederland mot Argentina er verdensmesterskapets andre kvartfinale, og spilles fredag klokken 20.00. Først ute eter Kroatia og Brasil, klokken 16.00 samme dag. 

Nederlenderne har forberedt seg til storkampen mot argentinerne helt siden de slo USA i åttedelsfinalen på lørdag, og Argentina danket ut Australia senere samme kveld.

– Det er en ære å spille mot Messi. Det er ikke meg mot ham, eller Nederland mot ham, men Nederland mot Argentina. Ingen kan vinne en fotballkamp på egen hånd. Vi skal forsøke å komme opp med en god plan, siteres Virgil van Dijk av Reuters.

Gikk seirende ut av hver sin duell i 2019

Dette er ikke første gangen at Liverpool-stopperen får bryne seg på mannen som av mange omtales som verdens beste fotballspiller. 

TØFFE TAK:  Virgil van Dijk mot Lionel Messi i semifinalen i Champions League på Camp Nou i mai 2019,

TØFFE TAK: Virgil van Dijk mot Lionel Messi i semifinalen i Champions League på Camp Nou i mai 2019,

Duoen møtte hverandre i Champions League-semifinalene mellom Liverpool og Barcelona i 2019. Messi gikk den gang definitivt seirende ut av den første duellen. Han gjorde to av målene i 3-0-seieren til katalanerne, og gjorde Liverpools stopperbauta svimmel til tider.

Heldigvis lo van Dijk best og sist, da Liverpool fikk en skikkelig revansje, og vant returoppgjøret på Anfield 4-0. Dermed ble det et rent engelsk oppgjør i finalen i Madrid, der van Dijk kunne heve trofeet etter at Tottenham ble slått 2-0.

– Det vanskelige med ham er at når vi angriper, så gjemmer han seg bort. Vi må være veldig skarpe når det gjelder defensiv organisering, slår Liverpool-stopperen fast foran et nytt møte med den vesle magikeren fra Argentina.

Champions League-triumfen i 2019 førte til at van Dijk ble kåret til årets spiller av UEFA den sesongen, blant annet foran Messi, som ble kåret til årets angrepsspiller.

UEFA PLAYER OF THE YEAR: Virgil van Dijk lo sist og best etter duellene med Lionel Messi i 2019.

UEFA PLAYER OF THE YEAR: Virgil van Dijk lo sist og best etter duellene med Lionel Messi i 2019.

«Den Liverpool-spilleren som har imponert mest i VM»

Simen Stamsø Møller er blant de som er blitt mektig imponert over van Dijk sin innsats for Nederland under VM. Med Liverpool-stopperen i forsvarsrekka tror ikke TV 2-eksperten at det er umulig for Nederland å slå Argentina. 

– Virgil van Dijk er den Liverpool-spilleren jeg synes har imponert mest i VM frem til nå. Han har virkelig vært enorm, sier Stamsø Møller til Liverpool.no.

– Han er i knallform, og er tilbake på toppnivå. Nederlands motstandere har ikke klart å skape mange farligheter takket være hans gode forsvarsspill. Det virker nesten som de ikke tør komme i nærheten av ham! Han har rett og slett vært helt strålende, og kommer definitivt med på mitt VM-lag så langt, fortsetter Stamsø Møller.

– Jeg ser ikke bort fra at Nederland klarer å ta seg av Argentina. De har mange matchvinnere i sine rekker, og så har de Virgil der bak, sier Stamsø-Møller.

Klarer de oransje brasene mot Messi og hans lagkamerater ligger det an til en potensiell semifinale mot Brasil tirsdag 13. desember. Det forutsetter at brasilianerne, med Alisson Becker og Fabinho i troppen, klarer brasene mot Dejan Lovrens Kroatia i sin kvartfinale. 

Fotball-VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.