– Det virker ikke som motstanderne tør komme i nærheten av ham!

Virgil van Dijk har virkelig imponert TV 2 sin fotballekspert under VM i Qatar.

Nederland har havnet på den tøffeste siden av VM-treet, og vil måtte slå ut både Argentina og potensielt Brasil for å ta seg helt frem til VM-finalen den 18. desember. Men med Virgil van Dijk i forsvarsrekka tror ikke TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller at det er umulig for nederlenderne.

– Virgil van Dijk er den Liverpool-spilleren jeg synes har imponert mest i VM frem til nå. Han har virkelig vært enorm. Han er i knallform, og er tilbake på toppnivå. Nederlands motstandere har ikke klart å skape mange farligheter takket være hans gode forsvarsspill. Det virker nesten som de ikke tør komme i nærheten av ham! Han har rett og slett vært helt strålende, og kommer definitivt med på mitt VM-lag så langt, sier Stamsø Møller til Liverpool.no.

Nederland møter Argentina i en spennende kvartfinale fredag kveld. Klarer de oransje brasene mot Messi og hans lagkamerater ligger det an til en potensiell semifinale mot Brasil tirsdag 13. desember. Det forutsetter at brasilianerne klarer brasene mot Sør-Korea i kveld, og deretter i kvartfinalen mot vinneren av Japan - Kroatia. 

– Jeg ser ikke bort fra at Nederland klarer å ta seg av Argentina. De har mange matchvinnere i sine rekker, og så har de Virgil der bak, sier Stamsø-Møller.

«Verdens beste keeper»

Møter de oransje Brasil i semifinalen kan det imidlertid fort bli stopp. 

– Alisson virker meget trygg i Brasil-målet. Han har selvsagt bare spilt to kamper så langt, og har ikke hatt så voldsomt mye å gjøre. Men han har ikke sluppet inn baklengsmål, og er verdens beste keeper i min bok.

– Liverpool-keeperen er utrolig god når spillere kommer alene mot ham. Han er helt rå i slike situasjoner, og er en potensiell matchvinner for Brasil når det blir tøffere motstand enn gultrøyene har hatt så langt. Fabinho har kun sluppet til i den kampen Brasil tapte. Jeg håper han får mer spilletid fremover.

TV2-eksperten synes også at Ibrahima Konate har vært veldig bra for Frankrike når Liverpool-stopperen har fått sjansen.

Tror Bellingham ønsker seg til Liverpool

På den andre siden av oppsettet er det duket for en meget spennende kvartfinale mellom Konates Frankrike og England lørdag kveld. Stamsø Møller er ikke overrasket over at Trent Alexander-Arnold har fått lite spilletid for England så langt, men tror at scouseren kan bli satt inn fra benken dersom engelskmennene må jakte scoringer.

– For England har Jordan Henderson virkelig imponert. Han går hele tiden foran som et godt eksempel for sine lagkamerater, og entusiasmen hans smitter over på hans yngre lagkamerater, som Jude Bellingham. Du kan se på innsatsen hans at Hendo føler han har noe ugjort på landslaget. Han har blitt en enormt viktig lagkamerat for de unge spillerne, og det er åpenbart at han forsøker å lokke Bellingham til Liverpool i samme slengen.

– Det er helt tydelig at både Henderson og Trent Alexander-Arnold gjør det de kan for å påvirke Bellingham. Jeg tror også Bellingham i utgangspunktet ønsker seg til Liverpool, men selv om viljen er der kan det koke ned til økonomien til Liverpool. Jeg tror helt klart at Bellingham kan tenke seg å spille for Anfield-klubben. Han ser virkelig ut til å ha funnet tonen både med Henderson og Alexander-Arnold. Spørsmålet er om Liverpool har råd til å betale det som dette vil koste.

England har imponert så langt i mesterskapet, ikke minst da Senegal ble slått 3-0 i åttedelsfinalen, men Stamsø Møller trodde ikke før mesterskapet at Three Lions vil gå helt til topps, og det tipset holder han på fortsatt.

– Jeg tror ikke de vil vinne VM, selv om jeg er litt mer i tvil nå enn før mesterskapet startet. Engelskmennene har virkelig fått det til i dette VM. Men nå venter en meget tøff kvartfinale mot Frankrike. Jeg tror det blir jevnt, men at Frankrike vinner. Jeg føler Frankrike er litt bedre, selv om det engelske laget har overrasket positivt. 

Trass i godt spill både av England og Frankrike tror TV-eksperten at det laget som vinner kvartfinalen mellom de to rivalene kommer til å få det tøft i semifinalen, og spår en VM-finale mellom Brasil og Spania slik mesterskapet har utviklet seg så langt.

Pinlig av Nunez

Stamsø Møller trekker frem Uruguay og Darwin Nunez som mesterskapets store negative overraskelse. 

– Jeg må si at jeg ble veldig skuffet, både over Uruguay som lag og Darwin Nunez. Både laget og Nunez virket veldig stresset, og spilte ikke bra. Nunez spilte bare en god kamp i mesterskapet, noe som ikke fra var nok. Han så frustrert ut, både over egen innsats, og at han ikke fikk de ballene å jobbe med som han er vant med i Liverpool.

– Og så har han disse tåpelige faktene som jeg ikke liker. De må han legge av seg, for det er bare pinlig. Men i det selskapet der, altså med de lagkameratene han har, blir disse negative sidene hans trolig bare nørt opp under og forsterket.

Fotball-VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.