Spår fem VM-stjerner fra start for City - pluss Haaland på topp

Manchester City kan stille med et sterkt mannskap mot Liverpool på torsdag.

Pep Guardiola gikk forrige uke ut og kritiserte de som har lagt en storkamp mot Liverpool bare fire dager etter at VM-finalen ble spilt i Qatar. Spanjolen hadde én spiller involvert i finalen i form av Julian Alvarez, men fikk bortsett fra det mange av sine stjerner hjem tidligere enn ventet. 

Likevel vil det trolig være slik at de som nådde kvartfinalen i VM neppe kommer til å starte torsdagens cupkamp mot Liverpool. Det betyr at Guardiola må klare seg uten spillere som Ederson, Joao Cancelo, Ruben Dias, John Stones, Kyle Walker, Kalvin Phillips, Phil Foden, Jack Grealish, Bernardo Silva fra start - med mindre Guardiola skulle ombestemme seg i løpet av de to neste dagene. 

Men det betyr ikke nødvendigvis at City stiller med et svakt mannskap når Liverpool skal gjeste Etihad i ligacupens åttendedelsfinale. Guardiola har flere stjerner tilgjengelig - inkludert Erling Braut Haaland og Riyadh Mahrez, som ikke var med i VM. 

Han fikk også hjem stjernene Kevin De Bruyne og Ilkay Gündogan tidligere enn ventet, etter at de røk ut av gruppespillet. Manuel Akanji, Rodri og Aymeric Laporte er også tilgjengelige etter at de røk ut av åttendedelsfinalen. 

Dermed kan det bli en blanding av unge gutter og mer rutinerte spillere fra start for City. The Athletic spår følgende lag fra start i kampen der det er de lyseblå som regnes som oddsfavoritt i øyeblikket: 

Stefan Ortega - Rico Lewis, Manuel Akanji, Aymeric Laporte, Sergio Gomez - Kevin De Bruyne, Rodri, Ilkay Gündogan - Riyadh Mahrez, Erling Braut Haaland, Cole Palmer.

Liverpool har flere tilgjengelig

City har altså sine to største stjerner i De Bruyne og Haaland med til denne kampen, men Liverpool har hatt en større del av førstelagstroppen i trening de siste ukene takket være at de røde kun hadde syv representanter i VM og seks som gikk til kvartfinalen. Ibrahima Konaté var den eneste som kom seg videre derfra. 

De røde har i motsetning til City tre spillere på skadelisten. Arthur, Luis Diaz og Diogo Jota er fremdeles ute. Konaté er heller ikke med, men fire av spillerne som røk ut i kvartfinalen - Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Alisson og Fabinho - er nå tilbake i full trening. 

Om noen av de starter mot City er heller usikkert. Van Dijk skal ikke være aktuell for kampen, mens Caoimhin Kelleher kommer til å vokte buret uansett i ligacupen. Alexander-Arnold og Fabinho spilte såpass lite i VM at de bør være klare til kamp relativt raskt, men om de starter gjenstår å se.

The Athletic spår følgende førsteellever fra Liverpool på Etihad: 

Caoimhin Kelleher - James Milner, Joel Matip, Joe Gomez, Andy Robertson - Harvey Elliott, Thiago, Fabio Carvalho - Mohamed Salah, Roberto Firmino, Darwin Nunez.

Manchester City - Liverpool spilles torsdag 22. desember klokken 21, og kampen vises på V Sport 1 og Viaplay.