Trent ser ut til å bli frisk i tide

Trent Alexander-Arnold kommer antagelig til å være tilbake i Liverpool-troppen til kampen mot Aston Villa.

Trent Alexander-Arnold var tiltenkt en plass i troppen til Liverpool i ligacupkampen mot Manchester City, men måtte kaste inn håndkledet fordi han ble smittet av et virus, og måtte melde sykdomsforfall. Alex Oxlade-Chamberlain hadde vært syk med det samme viruset tidligere i uken.

Under dagens pressekonferanse kunne Jürgen Klopp rapportere at Alexander-Arnold ser ut til å bli friskmeldt i tide til at han rekker kampen mot Aston Villa på Villa Park 2. juledag.

Flere i staben har vært syke

– Det går bra med Ox. Han har også vært syk, akkurat som Trent. Flere i staben har også vært syke, fortalte Klopp under dagens pressekonferanse.

– Det er grunnen til at vi må være så forsiktige for øyeblikket. Som alle må vi prøve å unngå at smitten sprer seg, la han til.

– Det gjør planleggingen veldig vanskelig med tanke på neste kamp. Vi var 100 prosent klare på hva vi ønsket å gjøre mot City, og så måtte vi gjøre endringer i så og si siste sekund. Det er ikke kult, men det var situasjonen. Det kan skje mot Aston Villa også, så vi må være fleksible, og være forberedt på at det kan bli forandringer.

Klopp bekreftet at Virgil van Dijk er tilbake i trening etter sin VM-deltakelse.

– Virg har trent helt normalt, så han vil være der. Trent blir forhåpenligvis bedre. Han deltok ikke på hele økten i dag. Bare deler av den. Vi får se hvordan hans tilstand utvikler seg frem til i morgen. 

Konate kommer tilbake 27. desember

Klopp bekreftet også at Ibrahima Konate vil være tilbake på treningsfeltet med Liverpool fra og med den 27. desember. Han har fri frem til da, etter å ha spilt i VM-finalen for Frankrike.

To karer som definitivt ikke blir å se i aksjon på Villa Park er Roberto Firmino og James Milner. Klopp sa at duoen vil gå glipp av et par kamper på grunn av skadene de har pådratt seg.

Firmino var ikke i troppen mot Manchester City etter at han fikk et spark i baksiden av den ene leggen på trening den 20. desember. Milner kjente at det strammet til i den ene hamstringen i første omgang mot Manchester City, og ble byttet ut sju minutter før pause. 

Klopp bekreftet at disse to spillerne ikke vil bli involvert mot Aston Villa 2. juledag og ei heller mot Leciester på Anfield den 30. desember.

– Millie har ikke blitt noe bedre siden i går. Han vil måtte stå over et par kamper. Det samme gjelder Bobby.

– Bobbys skade er som den er. Han er allerede på bedringens vei, selv om det skjedde bare for noen få dager siden. Det er ikke noe alvorlig, så vi ser an utviklingen fra dag til dag.