Fire spillere sto over fredagens trening, mens VM-trio får en ukes ferie

Virgil van Dijk, Alisson og Fabinho er uaktuelle til treningskampen mot AC Milan i neste uke, mens fire spillere ikke trente to dager før møtet med Lyon.

Fredag kveld ble helsvart for Liverpool-spillerne i VM, men for Anfield-klubben kan det vise seg å bli en fordel at Alisson Becker, Fabinho og Virgil van Dijk reiser hjem fra VM. I kveld får de følge av enten Ibrahima Konate eller Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold.

Alisson Becker klarte ikke å redde noen av Kroatias straffespark da Brasil ble slått på straffespark-konkurranse i kvartfinalen, og samme skjebne lød Nederland-kaptein Virgil van Dijk, som avsluttet sitt første store mesterskap med å bomme på nederlendernes første straffespark i straffespark-konkurransen mot Argentina på Lusail Stadium.

Liverpool Echo skriver at de tre spillerne som ble slått ut av VM i går kveld nå vil få en uke ferie etter å ha vært involvert i fem kamper på under tre uker. Det betyr at trioen ikke blir involvert når Liverpool spiller sin andre treningskamp under treningsleiren i Dubai, mot AC Milan den 16. desember. Plussiden av VM-exiten er at disse spillerne nå blir tilgjengelige når Liverpool starter andre halvdel av Premier League-sesongen på Villa Park 2. juledag.

Før vi kommer så langt skal det spilles en ligacupkamp mot Manchester City på Etihad den 22. desember. Signalene tyder på at spillerne som ble utslått av kvartfinalene i VM i går kveld ikke vil bli involvert der.

Fire spillere deltok ikke på treningen to dager foran møtet med Lyon

I morgen spiller Liverpool sin første kamp i Dubai Super Cup, der Lyon er motstander på Al Maktoum Stadium, i en turnering hvor det vil arrangeres en straffespark-konkurranse som gir ekstrapoeng etter at kampen er ferdigspilt. 

– Vi trenger ikke dette opplegget i Premier League, ler Jürgen Klopp.

– Vi har lagt planer for denne turneringen, og måtte finne en måte å gjøre det på. Det virket ikke fornuftig å spille tre kamper, og det virket ikke fornuftig at vi skulle møte Arsenal. Derfor ble det fire lag, hvor vi bare møter to av dem, Lyon og AC Milan, forklarer han til Liverpoolfc.com.

I DUBAI: Joel Matip og Thiago Alcantara trente både tirsdag, onsdag og torsdag, men var ikke å se på treningsfeltet på fredag. Det samme gjaldt Naby Keita.

I DUBAI: Joel Matip og Thiago Alcantara trente både tirsdag, onsdag og torsdag, men var ikke å se på treningsfeltet på fredag. Det samme gjaldt Naby Keita.

– Arsenal gjør det samme. Spørsmålet ble hvordan vi kunne finne en vinner når vi ikke spiller alle tre kampene. Da hjalp det om vi konkurrerte om fire poeng isteden for tre. Det var en god idé, og nå skal vi prøve den ut. 

Arsenal vant enkelt 3-0 over Lyon i turneringens første kamp på torsdag, hvor The Gunners også vant den påfølgende straffespark-konkurransen 2-1, og dermed sikret seg fire poeng fra den første kampen.

– Vi hadde møter, så jeg fikk ikke sett hele kampen til Arsenal. Jeg så de siste 25 minuttene eller noe, og vil se mer av kampen senere. Jeg hørte Arsenal spilte en veldig god kamp. 

– Nå er det vår tur på søndag. Vi vil bruke de spillerne vi har med oss hit, og som er tilgjengelige. Darwin Nunez vil også komme hit etterhvert. Så får vi se hvem som er tilgjengelige til den andre kampen, og deretter reiser vi hjem. Noen få dager senere møter vi Manchester City. Det blir spennende, sier Klopp.

I tillegg til at Luis Diaz har reist hjem til Merseyside for å bli operert for sin leddbåndskade i kneet, melder Liverpool Echo at også Naby Keita, Thiago Alcantara, Joel Matip og Curtis Jones sto over fredagens trening, mens Harvey Elliott trente med en bandasjert hånd.