Diaz-overgangen kan føre til et langvarig fiendtlig forhold mellom Tottenham og Liverpool

Tottenham-styreleder Daniel Levy skal være alt annet enn fornøyd med Liverpools eiere etter Luis Diaz-overgangen.

I helgen ble det kjent at Liverpool tok innersvingen på Tottenham Hotspur da de røde hentet Luis Diaz fra Porto i en overgang som kan bli verdt opp mot 50 millioner pund. Tottenham hadde fått et bud godkjent fra Porto og fått muntlig bekreftelse fra Diaz selv om at han ønsket å komme til London-klubben, men Liverpool endte opp med å hente spilleren. 

Det har vært kjent en stund at Tottenhams styreleder Daniel Levy var alt annet enn fornøyd med prosessen, og i The Athletic kommer det nå frem nye detaljer om hvilket svik Levy mener å ha opplevd. 

«Levy var så rasende at det gode forholdet han har hatt til Liverpools eiere kan ha blitt ordentlig skadet. Noen kilder tett på situasjonen mener dette kan føre til en periode med fiendtlig forhold mellom de to klubbene», skriver The Athletic.

Agenten grep inn

De kommer nå med nye opplysninger om de hektiske dagene der det nesten gikk fra «done deal» for Tottenham, før spilleren glapp og endte i Liverpool. 

Torsdag morgen skal Tottenham-sjef Levy ha følt seg tryggere og tryggere på at Diaz skulle havne i London, takket være skriftlig godkjenning fra Porto og muntlig fra Diaz. 

«Men det var på dette tidspunktet Diaz sin agent grep inn. Porto, som trengte pengene, fryktet at avtalen ikke skulle bli noe av, så de ønsket Liverpools interesse velkommen. Liverpool var på samme tid strålende fornøyd med at Spurs hadde forhandlet ned prisen til noe de var villige til å betale. Tidligere hadde de blitt møtt med Diaz sin utkjøpsklausul på 66,8 millioner pund».

«En av Liverpools speidere i Sør-Amerika tok så kontakt med Diaz sin agent med beskjed om at de ville få til en avtale. Liverpools eiere ble overbevist av assisterende sportsdirektør Julian Ward, og mannen som snart blir hans forgjenger, Michael Edwards, om å gå med på det». 

Barcelona var også interessert

Det var på dette tidspunkt Levy begynte å se rødt, og det virker åpenbart at Diaz ville blitt Tottenham-spiller hadde det ikke vært for Liverpool. 

«Diaz hadde vært entusiastisk med tanke på å slutte seg til Spurs, og noen mener det kunne vært en bedre overgang for ham med tanke på hvor han er i karrieren. Men han ble smigret av tanken på Champions League-fotball og å jobbe med Jürgen Klopp», skriver The Athletic. 

De legger til at også Barcelona var i kontakt med Porto i løpet av januar. Katalanerne skal ha vært villige til å betale 4,2 millioner nå og 41,8 millioner i sommer for colombianeren.

Til slutt endte 25-åringen i Liverpool, der han skal spille med draktnummer 23 og kanskje få sin debut allerede på søndag. For Tottenhams del ble det en kantspiller til slutt i form av Dejan Kulusevski fra Juventus. De hentet også midtbaneterrier Rodrigo Bentancur fra samme klubb. 

Men for Daniel Levy var det nok med en viss bismak han så overgangsvinduet bli stengt natt til tirsdag. 

«Til klubbens store frustrasjon ble det kjent offentlig at klubben hadde lagt inn bud på Diaz. Dette var en avtale Levy la mye krefter i å få realisert», skriver de.  in making happen.