– De hadde alt som kunne minne om en seriemester

Jamie Carragher og Gary Neville har latt seg imponere etter ni strake Liverpool-seiere i Premier League.

– Jeg tror alle med tilknytning til Liverpool Football Club nå tror at de kan ta gullet, sa Jamie Carragher på Sky Sports (gjengitt av Daily Mail) etter Liverpools meget sterke 2-0-seier over Arsenal på Emirates onsdag. 

Fotballeksperten og Liverpool-legenden har som de fleste andre holdt Manchester City som favoritter frem til nå, men føler momentum er i ferd med å snu i Liverpools favør. 

– Det er første gang denne sesongen at jeg virkelig har troen. Jeg har hele veien trodd at Man City skal ta det. De har fremdeles ett poeng å gå på, men nå har Liverpool momentum, og de kan ta tabelltopp allerede i neste kamp, sa Carragher. 

– Se for deg Anfield

Carraghers makker Gary Neville var enig. 

– En klassisk mester-forestilling. Vi vet at Liverpool har en meget tøff motstander i City, men dette var en kamp som får deg til å tro at noe er på gang. Du kommer gjennom vanskelige perioder, publikum er mot deg og motstanderen er i god form. Så kommer du ut, og pang. Ikke bare med et par mål, men de rodde seieren i land på en vakker måte, sa Neville ifølge Liverpool Echo

– Før de scoret to ganger gjorde målvakten en redning i verdensklasse. Det var utallige ganger da jeg spilte at vi måtte belage oss på en slik redning fra Schmeichel eller Van der Sar. Spillere og trenere glemmer ikke slike øyeblikk, sa Neville. 

Han mener Liverpool for øyeblikket ser ut som et lag som kan ta tittelen. 

– De hadde alt som kunne minne om en seriemester. De hadde en stek benk. Jota og Diaz var ikke helt på, men da kunne Salah og Firmino komme inn med stor innflytelse på kampen. Alt du kan tenke deg i en mester-forestilling var det vi så her, sa Neville. 

Carragher mener også noe er på gang i Liverpool. 

– Bare se på reaksjonen til supporterne og spillerne. Man City er i kjempeform, men avgir noen få poeng. Du kan se for deg hvordan det blir på Anfield fremover. Jeg tror alle i bortesvingen tror Liverpool nå tror de kommer til å ta gullet, sa han.

Sinnssyke nivåer

Jürgen Klopp vet at laget må levere nærmest utenkelig sterke resultater om det skal være mulig å slå Manchester City når vi gjør opp regnskapet i mai. 

– Den eneste sjansen vi har er å vinne en utrolig mengde fotballkamper fordi det er det motstanderen vår gjør. Vi har ikke råd til feil. De siste årene har vi presset hverandre til sinnssyke nivåer. Vi har kun hatt de høye poengsummene fordi de har hatt det, og det samme gjelder for dem, sa Klopp på sin pressekonferanse etter kampen. 

– Det gjør hver kamp til en finale og du kan nyte det, men du må være klar også, sa han. 

Manageren la til at han ikke bruker så mye krefter på å tenke på Manchester City. 

– Vi skal spille mot dem om noen uker og forhåpentligvis gi dem god kamp. Bortsett fra det er vi i god form og i bra humør, men vi vet at den eneste måten å holde på det, er å grave veldig dypt.