Hinter om at spillere som Origi og Minamino kan forsvinne til sommeren

Jürgen Klopp har den sterkeste stallen han noen gang har hatt.

Før kveldens kamp mot Arsenal har Jürgen Klopp satt seg ned med Sky Sports og gitt et intervju. Han har en skadefri stall, og det er kun Kostas Tsimikas og James Milner som vil mangle i kveld. Begge er ute med sykdom.

Klopp fikk spørsmål om dette var den sterkeste stallen han noen gang hadde hatt i sin karriere.

– Selvsagt er det det. Utenom Luis, er det den samme stallen vi hadde i starten av sesongen. Vi har hatt denne sterke stallen, men spillere har bare ikke vært tilgjengelig. Nå er de tilgjengelig, og det gjør at dette er den stallen vi alltid har ønsket å ha, sier Klopp til Sky Sports

Han sier at han kanskje kan komme til å rotere mer på laget fremover, på grunn av alle alternativene i angrep.

– Ja, vi kan gjøre det nå. Det er noe vi alltid tenker på, på grunn av arbeidsmengden og intensiteten i den perioden vi er inne i. «Bobby» har vært skadet, men nå er han tilbake, og det gir oss et nytt alternativ igjen.

Spillere kan vurdere sin fremtid

Liverpools angrepsrekke med Mohamed Salah, Sadio Mané, Diogo Jota, Roberto Firmino og nyinnkjøpte Luis Diaz har fått mye oppmerksomhet – men det er også et par andre navn som ofte blir glemt.

– Det er sykt, for vi har i tillegg Divock (Origi) og Taki (Minamino) i tillegg. Det er veldig tøft for ham og for meg, fordi slike ting er vanskelig. Taki er i utrolig form, sier Klopp.

Minamino og Origi ble også linket bort i januarvinduet. Det er også en del spekulasjoner rundt Joe Gomez, som nå er fjerdevalg på midtstopperplass.

– Det er usannsynlig med den størrelsen på stallen som vi nå har, at den kommer til å forbli helt lik. Det er ingen tvil om at noen av spillerne ikke spiller så ofte som de ønsker, og vi må se hva som skjer til sommeren og finne løsninger for de situasjonene. Men kjernen i laget må holde sammen, det er det ingen tvil om, sier han videre.

Tyskeren er veldig fornøyd med det de røde har gjort på overgangsmarkedet de siste sesongene.

– Vi har gjort det ganske bra, for vi har kjøpt en utrolig talentfull veldig ung midtstopper, som var en overgang som ga mening. Diogo er i sin beste alder. Luis er i sin beste alder.

– Med noen av de andre spillerne – de er ikke gamle, men om tre-fire år vil du kanskje kalle dem det. Slik jeg ser det, har vi fortsatt det beste i vente fra dem. Vi må forberede klubben på en tid uten disse guttene også, for de må komme en tid etter oss, og ideelt sett bør den være med mer suksess enn det vi har nå.

Arsenal - Liverpool spilles kl. 21.15 i kveld, og vises på TV 2 Sport Premium.