Nå ber ordførerne også om at semifinalen blir flyttet

Ordførerne i Liverpool og Manchester ber fotballforbundet flytte semifinalen i FA-cupen.

Supportergruppene til Liverpool og Manchester City har lagt press på fotballforbundet (FA) med krav om at semifinalen i FA-cupen flyttes fra Wembley til et stadion i nordvest-England. Bakgrunnen er at det i påskehelgen skal utføres arbeider på toglinjene mellom London og nordvest-England, noe som gjør logistikken rundt reise til og fra kampen til et stort problem for supporterne.

Nå har også ordførerne i Liverpool City Region og Greater Manchester kastet seg på i håp om at FA skal ta til fornuften. De har sendt et brev til FA der de uttrykker stor bekymring. 

De peker på at det både økonomisk og logistisk blir vanskelig for supporterne å komme seg på kampen, og mener i tillegg det kan være mer trafikk, noe som kan gjøre selve reisen utrygg. 

Flere grunner til bekymring

«Det siste året har vi gjentatte ganger hørt slagordet "fotball uten supportere er ingenting". Hvis denne avgjørelsen blir stående, og folk enten blir priset ut av kampen eller ikke kan komme av andre grunner, vil de ordene føles meningsløse for mange», skriver Liverpool-ordfører Steve Rotheram og kollegaen i Manchester, Andy Burnham, ifølge The Telegraph

«Vi mener den mest åpenbare løsningen er å flytte denne kampen til en mer tilgjengelig arena, og vi vil jobbe konstruktivt med dere for å få dette til å skje. Vi ber også om at dere jobber sammen med supportergruppene til begge klubber for å finne en løsning som er akseptabel for alle involverte, slik at denne kampen kan bli den feiringen av to lag alle ønsker at den skal være», skriver de. 

Ordførerduoen mener de rekordhøye drivstoffprisene kombinert med full stans i togtrafikken gjør at dette kan bli en dyr affære for supporterne når de må finne andre måter å reise på.

«I tillegg er det grunn til bekymring for sikkerheten. Når tusenvis av supportere skal ta den lange turen sørover blir det mange som skal dra nedover M6, der det allerede vil være tettpakket med ferietrafikk. En enslig ulykke kan føre til at hele motorveien blir stengt og supportere står i fare for å gå glipp av kampstart», skriver de. 

Mener FA har sovet i timen

Som det ble meldt tirsdag har FA i lang tid visst at toglinjene kom til å bli stengt denne helgen, og ordførerne mener i likhet med supporterne at forbundet har sovet i timen når de ikke har tatt grep tidligere. 

«Det var sannsynlig at et lag fra Liverpool eller Manchester kom til å nå semifinalen i turneringen, og kan derfor konkludere med at FA har mislyktes i å tenke på det beste for supporterne», skriver de to ordførerne. 

Supportergrupperingene skal ha ytret et ønske om at kampen skal bli spilt på Old Trafford, men også der er det utfordringer ettersom Manchester United har hjemmekamp mot Norwich 16. april.

Det virker som FA for øyeblikket er langt unna å snu i saken, og ifølge The Times er det hovedsakelig av økonomiske årsaker. Forbundet har rett og slett ikke råd til å flytte en slik kamp til en annen arena, der det er færre plasser både i den vanlige billettseksjonen og ikke minst i VIP-områdene.