Pressekonferanse: – Det er fantastiske tider for Liverpool-supportere, og vi må forsøke å nyte de to siste kampene

Jürgen Klopp møtte pressen for siste gang i Premier League 2021/22.

Følg pressekonferansen i livevinduet under eller videoen øverst i saken.

Velkommen

Velkommen til livedekning av Jürgen Klopps siste pressekonferanse i Premier League 2021/22. 

Alle vet hva som står på spill. Det er vinn eller forsvinn samtidig som vi trenger litt hjelp fra Steven Gerrard og co. 

Klopp er på plass klokken 11 og vi oppdaterer fortløpende med det som blir sagt.

Klopp er på plass!

Et par minutter før tiden i dag.

Skadenyheter

– Gode nyheter for Joe Gomez. Som vi trodde etter kampen var vi heldige. Det var en smell. Alle var bekymret, men i garderoben var han positiv. Vi venter på resultatet fra den andre undersøkelsen, men venter det samme. Vi får se hva han får til i dag og i morgen.

– De andre ser bra ut. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre med dem i helgen. Jeg vet hva som er på spill i toppscorertittelen, men verken vi eller Mo ønsker å ta noen risiko. Vi får se. Min foretrukne løsning er at alle kan spille i helgen for å få rytme, eller kanskje på benken. Hvis ikke får vi ta det derfra. 

Gerrard og den romantiske historien som kan skapes

– Jeg tenker bare på meg selv i den rollen. Hvis jeg kunne hjelpe Dortmund eller Mainz ville det gitt meg motivasjon, men jeg spiller ikke og det gjør ikke Stevie heller. Vi er alle mennesker, og Stevie kommer selvsagt til å ta det på alvor. Jeg trenger ikke ringe ham og be om det. 

– Gårsdagens Palace-kamp viser at alle lag kjemper for egne sjanser. De ga alt de hadde mot Everton, som spilte sin viktigste kamp på mange år. De tapte, men ga alt, og gratulerer til Everton. 

– Vi vil gi alt, og det samme vil Aston Villa. Uten å være på sitt beste kan man fort slippe inn fem eller seks, så man må være hundre prosent. Men jeg tenker ikke på den kampen, og det er respektløst overfor Wolves. De kommer ikke her for å være del av vår feiring. De vil ta tre poeng, og vi må være klare. 

Banestorminger og sikkerheten for spillere og trenere

– Jeg så folk på banen underveis i kampen i går, både fedre og sønner, og det forstår jeg ikke, for det kunne vært annerledes. Jeg vet ikke hvordan man kan unngå det etter kampen. For spillere på motstanderlaget er det veldig ukomfortabelt, og det skal ikke være slik. 

– Jeg håper vi lærer av dette. Vi må sørge for at ingenting skjer. Folk utsetter seg selv for fare. Vi kan feire ting uten å sette oss selv eller motstander i fare. 

Hvor stolt er du av denne sesongen?

– Det har vært vanskelig, men strålende. En glede å være del av. Å være del av denne gruppen er fantastisk, og da mener jeg ikke bare spillerne, men hele klubben. Å være der vi er nå er så sjelden at du ikke kan planlegge. Hvis noen sier før sesongen at du skal være i tre cupfinaler og i tillegg kjempe om ligaen, hadde jeg bare sagt lykke til. 

– Det er fantastiske tider for Liverpool-supportere, og vi må forsøke å nyte de to siste kampene. Det gjør man best ved å vinne. Vi må være klare. 

Wolves

– De har hatt en god sesong, men de har gitt fra seg noen unødvendige poeng. Nå kan de ikke kjempe om Europa lenger. Bruno fikk covid i avgjørende øyeblikk. Jeg kjenner ham ikke godt, men fra kampen vi spilte mot dem vet jeg hvor mye han ønsker å vinne. 

– Sesongavslutningen er veldig viktig, og jeg forventer at de spiller bra, med en klar plan. De har ikke scoret så mye, men ikke sluppet inn mye heller. Du må være solid for å bygge et lag. Jeg forventer mye av dem neste sesong, og nå i helgen.

Kan endelig feire tittelen fra 2020?

– Vi har mye å feire. Vi vet ikke hvor mange ennå, men allerede er det nok til å feire. Carabao Cup og FA-cupen, og kanskje mer. For to år siden hadde vi ingen parade da vi vant ligaen, og da lovet jeg at vi skulle ha en parade. Det skal vi ha nå. 

– Jeg vet hva folk vil si, men det er bare for Liverpool FC, for folket, at vi feirer at vi er sammen om dette. Det er nok for meg for en parade, uten trofeer. Men vi har to allerede. Så det blir en flott dag.

Spillere som kanskje forlater klubben i sommer

– Jeg ønsker ikke at noen skal dra, og foreløpig har ingen signalisert det. Vi får se. Dette er ikke tiden for å snakke om det. 

– Alt vi har fått til er takket være hele troppen. Vi har ikke hatt en så sterk tropp tidligere. Vi har vært heldige i noen øyeblikk, og det har skjedd mye. 

– Jeg aner ikke hvem som ønsker å dra, men hvis noen sier at de vil dra til en spesifikk klubb, må de komme med et bud. Men for øyeblikket må vi fokusere på de to siste kampene. 

Ferrariene i garasjen, og å sette dem på benken igjen

– Alle er med på prosjektet og aksepterer avgjørelsene. Derfor spiller de som de gjør. Jeg har vært nødt til å ta avgjørelser hele sesongen, og ingen har klagd. Derfor er vi der vi er. Jeg må ta sportslige avgjørelser, og vi har mye respekt for hverandre og liker hverandre. Alle er med på det og ønsker suksess. 

Kontrakter utløper i sommer - Origi, Milner

– Jeg forventer at Div får en spesiell avskjed. For meg vil han alltid være en Liverpool-legende, en av de viktigste spillerne jeg har hatt. Det høres rart ut med tanke på hvor mange kamper han har spilt, men det har vært herlig å jobbe med ham. 

– Han fortjener alle gode tanker vi kan gi. Hvor enn han går vil han levere. Han er en strålende spiller, og en strålende gutt. Alle i laget elsker ham. Det blir trist når han drar. Han har vært her siden jeg kom. Jeg husker så mye når jeg tenker på Div. Viktige mål, opp- og nedturer, og han er en legende. 

Det var alt

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen. Mer fra Klopp får vi fredag kveld og lørdag kveld.