Vi fulgte Klopps pressekonferanseDesperasjonen etter å vinne FA-cupen, gode Fabinho-nyheter og «latterlige» Nations League

Jürgen Klopp kom med siste nytt før finalen

Klopp skal komme med siste nytt

Liverpool er i FA-cupfinale for første gang på 10 år, og for første gang under Jürgen Klopp.

Kl. 13.00 skal manageren holde sin pressekonferanse på AXA Training Centre. Vi kommer til å dekke pressekonferansen i denne artikkelen. Du kan selv se den i videovinduet i toppen.

Klopp er tidlig på plass!

Nå starter pressekonferansen. Oppdateringer følger.

Fabinho blir klar til Champions League-finalen

Første spørsmål er om skadesituasjonen til Fabinho, og det er gode nyheter.

– Han blir definitivt klar for Champions League-finalen. Før det, får vi se.

– Fab er profesjonell. Han er så klart ikke fornøyd med det, men han tok det, og er allerede klar for å kjempe mot klokken. 

– Vi er veldig positive for at han skal klare det.

Om å møte Chelsea igjen

– Det er klart. Det var ikke som at vi «slo» Chelsea. Vi vant straffesparkkonkurransen, den lengste straffekonken noen gang.

– Vi vet at det er slik i fotball, at uten flaks har du ikke sjans. Denne gangen hadde vi marginene i straffesparkkonkurransen. Det var en tøff kamp. Vi vet hvor gode Chelsea er, og forventer en ny tøff kamp.

– Det er FA-cupfinale, og begge lag vil prøve alt det de kan. Det er det vi forventer fra Chelsea, og det er det vi forventer fra oss.

– Det jeg elsket med Carabao Cup, og forsto der, var hvor stort Wembley er for en slik anledning. Det føltes utrolig, og vi ønsker det igjen.

Om å kunne vinne en ny cup

– Slike ting er kun for de fra utsiden, og folk vil si det er bra eller ikke bra nok og alle slike ting. Jeg tenker ikke på det. Vi ser det ikke som en rekke troféer eller noe slikt…

– Vi har aldri vunnet FA-cupen her, jeg har aldri vunnet FA-cupen og mesteparten av spillerne har ikke vunnet den tidligere. Jeg vet ikke om noen her har vunnet den – har «Milly» vunnet FA-cupen?

– Så Milner vant i 2011. Det er all informasjon du trenger. For alle andre vil det være første gang, og vi ser virkelig frem til denne muligheten. Guttene har jobbet sokkene av seg for å komme hit. Det blir en enorm finale for oss, og vi er veldig glade for å være der.

Om å nå FA-cupfinalen for første gang

– Vi har alltid gjort alt for å nå finalen, men vi har bare ikke klart det, av ulike grunner.

– Det som er klart er at når du starter en reise, slik vi gjorde for seks-sju år siden, så kan du ikke få alt. Vi har ikke hatt troppen til å vinne alt.

– Vi må gjøre endringer, og alle må gjøre endringer i de hjemlige cupene, men noen lag gjør endringer uten at du merker det. Likevel er de et veldig sterkt lag. Det har vært slik for oss i år. Ikke hele tiden, for vi har hatt noen kamper der vi har involvert veldig unge talenter også.

– Champions League-kvalifisering måtte være det første målet

– Det viktigste når du starter på nytt, er å kvalifisere seg til Champions League. Det er det du må gjøre og det viktigste, siden det gir deg ressurser til å ta det neste steget.

– Det er sannheten. Det gir deg muligheten til å kjøpe spillere som ønsker å spille Champions League, og derfor må alt annet komme i andre rekke. Derfor har vi måttet gjøre det, men det er ikke slik at vi ikke har ønsket å nå finalen. Ikke i det hele.

– Hvem bryr seg om de seks-sju siste årene?

– Vi har bare ikke hatt kreftene og spillerne til å gjøre det. Derfor har vi tapt. Jeg synes ikke vi har vært veldig heldige med trekningen heller og har møtt noen veldig tøffe motstandere.

– Det er helt greit. Men hvem bryr seg om hva som har skjedd de siste seks-sju årene? Det er vår første FA-cupfinale, og vi er veldig, veldig, veldig desperate etter å vinne.

– Men vi vet at vi har en motstander som ser det på samme måte.

Møter en cupspesialist

– Liverpool vant sist i 2006? Chelsea har vunnet tre-fire ganger siden det. Så en kan si at de har vunnet den ofte nok!

– De er åpenbart cupspesialister. De har hatt flere muligheter, og har vunnet så ofte. Men vi ønsker å gi det et forsøk. Det er planen. Et skikkelig forsøk.

Om Chelsea som motstander

Han fikk spørsmål om laget må spille som mot City i semifinalen

– Det var en helt annen kamp. Helt annen kamp. Men vi bør spille veldig bra, det er sant.

– Chelsea er et lag som er veldig godt satt opp, og de har en plan for alle kampens faser. De spiller et lignende system som andre lag, men på et annet nivå.

– De er veldig godt organisert defensivt, de har utrolig talent offensivt. Vi aner ikke hvordan Thomas setter opp laget, for han har så mange alternativer offensivt. Werner, Ziyech og Havertz startet ikke forrige kamp. Alle tre kan starte, og det gir en annen dynamikk enn Lukaku, Mount og Pulisic.

– De kan spille med to spisser, én og to 10-ere. Men det eneste som virker klart er at de kommer til å spille med fem bak. Utenom det vet vi ikke om de bruker tre på midten eller to på midten. Det er veldig interessant å forberede seg til.

– Vi spiller en FA-cupfinale, så det ville vært veldig overraskende dersom vi møtte et svakt lag. Jeg vet ikke hvordan det var før, men siden jeg kom hit har alle storlagene gått for det. Vi har bare ikke hatt nok kraft til å gå så langt i turneringen. Nå har vi det, og nå ønsker vi å vinne

FA-cupens betydning

Klopp fikk spørsmål om han har drømt om å vinne FA-cupen.

– Jeg drømmer ikke så stort. Som trener har jeg ikke drømt om å vinne ligaen i Tyskland eller Champions League. Du bare gjør det du gjør…

– Om jeg tenker på hva som kan skje i fremtiden, nei. Jeg har snakket mye om det. Jeg vet at det er verdens største nasjonale cupturnering.

– Siden jeg har vært involvert i fotball har vi stort sett vært involvert i kamper selv når cupfinalen har blitt spilt, enten det har vært å spille selv, eller den tyske cupen… Det er ikke som at jeg har sett 20 FA-cupfinaler, men jeg tror ikke det betyr noe.

– Det vil bety alt for oss å vinne

– Å vinne ville bety alt for oss, det er sannheten, og jeg mener denne spillergruppen er spesiell. Du har aldri noen garanti. Dersom du vinner er det sett på som fantastisk, og dersom du taper er du ubrukelig, slik er verden vi lever i, men vi har kun én mulighet til å finne ut hvem som vinner FA-cupen, og det er ved å spille den.

– Mot en motstander som vil gjøre det samme. Det er derfor det er fotball, og en så god sport å se på. Det vil bli 50/50 på stadion, med blått og rødt. Vi hadde en annen finale for noen uker siden, som føltes som en VM-finale med måten lagene angrep den på. Nå er vi senere i sesongen, og en ny enorm en. Jeg er ganske sikker på at mange rundt i verden vil se denne kampen, og mange av dem er Liverpool-supportere. Det er kult, og forhåpentligvis kan vi bruke det.

– Vi vil aldri se på dette som en normal kamp

– Når du går for tre eller fire troféer så er det alltid klart at du enten lykkes eller ikke. Det kan vi ikke endre på…

– I går hadde jeg noen avtaler med media, og i samme rom måtte jeg snakke om både Real Madrid og Chelsea. Det er to finaler. Jeg er ikke i nærheten av å tenke på Real Madrid, men på grunn av de tingene vi må gjøre så er det slik. Så det er åpenbart en ganske travel sesong…

– Men det vil aldri skje at vi ser på FA-cupen som en normal kamp. Det er en enorm kamp, og for noen av oss vil det være den største kampen i karrieren. Vi ønsker å nyte det også, og levere det for folkene våre.

– I dag og i morgen har jeg noen timer på å forberede guttene skikkelig, så jo lenger tid jeg bruker her jo mindre tid har jeg på meg der. Men det er en stor kamp for oss.

Om å kunne feire med supporterne

Jürgen Klopp fikk aldri anledning til å feire Premier League-triumfen i 2019/20-sesongen med supporterne på grunn av pandemien.

– Vi kunne ikke feire ligacupen heller, fordi vi skulle spille tre dager senere. Dersom, dersom, vi vinner FA-cupen, kan vi heller ikke feire den fordi vi har kamp tre dager senere i Southampton.

– Da vi vant cupen med Dortmund hadde vi en parade. Dere synes kanskje det er galskap, men det er veldig stort. Her skal vi spille mot Southampton heller enn å ha en potensiell parade.

– Dersom du ikke kan nyte denne sesongen, forstår jeg ingenting. Jeg vet at vi må levere nå, men dersom du ikke kan nyte dette så kan jeg ikke hjelpe.

– Vi har vært utmerket og guttene har levert. Jeg skulle ønske vi kunne være 20 poeng foran Manchester City, men det er ikke verden vi lever i. Vi er i en verden der alle lagene vi møter hver uke er utrolig sterke. I en sesong som denne, at vi presterer så jevnt som guttene har gjort og spesielt siden januar, er galskap.

– Jeg er veldig glad for at folk kan være med på denne reisen, og det er den viktigste grunnen til denne reisen, men nå må vi være klare for å kjempe, for nå blir det skikkelig spennende. I morgen er den første store finalen vi har siden Carabao Cup, og med to uker igjen av sesongen. Jo lenger tid vi snakker, jo mindre tid har jeg til å forberede laget.

Midtbanen uten Fabinho

Klopp fikk spørsmål om hvilken rolle de andre midtbanespillerne kan spille i resten av sesongen, med Fabinho ute – muligens helt til finalen.

– En veldig viktig del. Men de har spilt en veldig viktig rolle hele veien.

– I de få minuttene i løpet av en uke der vi kan trene skikkelig, viser disse guttene en innstilling de har vist hele året. Uten det hadde vi ikke hatt mulighet til å levere de prestasjonene som vi har gjort, det er 100 prosent sannheten.

– I morgen må vi kanskje spille 90 minutter – kanskje 120 minutter – men vi får ikke endret tidspunktet for Southampton-kampen…

– Avhengig av resultatet til City på søndag vil vi vite om vi har noe å spille for eller ikke, og det må vi vente og se i Southampton, men da må vi være klare for den kampen og ta avgjørelser for den. Vi har nok alternativer for øyeblikket, men nå er jobben å finne riktig alternativ.

Endringene av Champions League fra 2024

– Jeg har ikke hatt tid til å tenke på det… Flere kamper er alltid en dårlig idé. Alltid en dårlig idé.

– Jeg har snakket ganske ofte om det, og ingen er åpenbart interessert. Det er greit, men jeg har ikke klart å sette meg inn i detaljene. Jeg har hørt litt om det og planene, men har ikke hatt tid til å gjøre meg opp en mening rundt det.

Samtalen med Ceferin om billettene – og UEFA

– Det var meg han snakket med. Han sendte en tekstmelding.

– Jeg sa det jeg sa, og mente at det bør være mer billetter til supporterne. Så ga han den samme forklaringen som han ga offentlig, om at 93 prosent av pengene går til klubbene, og at UEFA bare får noen få euro.

– Jeg svarte «ok», dette er en av de sakene der du bør ha mer informasjon før du svarer, jeg kan ikke være så perfekt forberedt på disse tingene. Jeg har fortsatt en mening…

– Det er greit, så jeg skal prøve å forklare det, jeg visste ikke nok, men jeg sa også i samtalen med ham at en av en grunnene til at jeg ikke er i så godt humør når det kommer til UEFA, er Nations League. Det er en av de latterligste idéene i fotballverden.

– Nå er vi ferdig med en sesong der spillerne har spilt mer enn 70 kamper. 60-64 med klubblaget, 70-75 inkludert landslaget, så fortsetter vi med Nations League… Det er ingen turnering, men hvem bryr seg – vi må spille det. Hvem bryr seg om vi spiller fire-seks kamper med landslaget. Jeg ville foretrekke om UEFA tok mer penger fra Champions League-finalen legge ned Nations League igjen.

– Det ville vært min foretrukne løsning, og flere billetter til folket. Det er min personlige mening. Jeg har kanskje ikke all informasjon, men jeg kan ikke gjøre annet enn å dele min mening.