Frykter at det nye Champions League-formatet betyr kroken på døra for ligacupen

Tidligere daglig leder i Liverpool, Rick Parry, advarer mot ringvirkningene av det nye Champions League-formatet som innføres i 2024.

– Det nye Champions League-formatet, med flere kamper, vil selvsagt påvirke ligacupen. Det er ingen grunn til å tro noe annet, sier EFL-formann Parry til The Times.

– Det er urealistisk å tro at ligacupen kan fortsette som før, uten noen form for endringer. Det er for tidlig å slå fast at dette blir ligacupens død, men ja, det kan bli utfallet til slutt. 

Selv om en triumf i ligacupen bare genererer småpenger for en klubb som Liverpool, er turneringen svært verdifull for klubbene i EFL. 

– Nesten halvparten av våre medieinntekter kommer fra turneringen, så vi snakker til sammen rundt 100 millioner pund i TV-inntekter og billettinntekter for våre klubber. 

– Denne sesongen fikk vi en fantastisk ligacupfinale, der turneringen ble tatt ekstremt seriøst av to av Europas største klubber, noe som er strålende for oss. Men vi vet at UEFA ikke liker ligacuper. Vi er nå unike, sier Parry.

EFL ønsker 250 millioner pund ekstra fra Premier League til turneringen, men partene har ikke kommet til noen enighet om dette så langt.