Gerrards Villa kan spille en viktig rolle i sesonginnspurten

Aston Villa, som er tilbake i form, kan i løpet av de siste serierundene stikke kjepper i hjulene til begge de to lagene som kjemper om ligagullet.

Det har gått opp og ned for Aston Villa etter at Steven Gerrard tok over som manager i november, men totalt sett er det ingen tvil om at scouseren har løftet laget. Fra å være nummer 16 da han tok over har de klatret til 11. plass, og de har mulighet til å spille seg inn på øvre halvdel da de har hele fire kamper igjen å spille denne sesongen. I helgen slo de Burnley 3-1 på bortebane og tok sin andre strake seier etter en vanskelig periode resultatmessig.

To av kampene er mot Liverpool og Manchester City. Jürgen Klopp kommer på besøk til Villa Park med sine gutter førstkommende tirsdag, mens Aston Villa skal på besøk til City i den aller siste serierunden. 

Etter helgens resultater skiller nå tre poeng og fire plussmål i favør City, og gullkampen lever fremdeles. City har alt i egne hender, men har ikke råd til noen store feilskjær i de siste serierundene. Det har heller ikke Liverpool, og i løpet av de tre siste kampene skal de to rivalene møte to av de samme lagene.

Begge møter Villa og Wolves

I tillegg til Villa skal også begge ut mot Wolves - Liverpool på Anfield og City på Molineux. I tillegg skal Liverpool møte Southampton borte, mens City skal møte West Ham borte.

Gerrard har aldri lagt skjul på hvem han ønsker at skal vinne ligaen, men om det vil hjelpe Liverpool i tirsdagens kamp spørs nok da han selvsagt vil være mest opptatt av at Villa skal få et så godt resultat som mulig. I det motsatte oppgjøret på Anfield vant Liverpool 1-0 i en spennende kamp. I det motsatte oppgjøret mot City endte det med 1-2-tap på Villa Park - også det etter en tett affære. 

Også når det gjelder kampene mot Wolves i første del av sesongen ble det tett for begge lag. City vant 1-0 på hjemmebane etter et kontroversielt straffespark, mens Liverpool trengte Origi-magi på overtid for å slå ulvene borte. 

Kanskje er det største håpet for Liverpool at West Ham skal tukte City på London Stadium i nest siste serierunde. David Moyes sine menn har alt å spille for i jakten på en Europa League-plass, og de har vist seg å være en hard nøtt å knekke for mange lag - inkludert Liverpool. Men samtidig som City går på en smell må Liverpool hente inn de fire plussmålene og vinne resten av kampene. 

Gullkampen lever, men ikke i like stor grad som den gjorde før denne helgen.